Home / AKTUELNO / Voker sprema veliko zlo na Kosovu..

Voker sprema veliko zlo na Kosovu..

voker- vilijam

Konstitutivnoj sednici kosovske skupštine u četvrtak prisustvovao je i bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, koji je više puta javno isticao da ima projekat za ujedinjenje Albanaca – na Kosovu, u Albaniji i dijaspori, a u parlamentu je podržavao pokret Samoopredeljenja Aljbina Kurtija.

To što je Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS na Kosovu i Metohiji, čovek koga smatraju “ocem nezavisnog Kosova”, stigao kako bi nadgledao formiranje kosovske Vlade i učestvovao u celoj toj priči, prema rečima Milovana Drecuna predsednika skupštinskog Odbora za KiM, znAči da se tamo ništa dobro ne sprema!

Jer Voker, koji je kao šef misije OEBS-a, za događaj u selu Račak sredinom januara 1999. tvrdio da se radi o masakru koji su srpske policijske i vojske snage počinile nad albanskim civilima, što je kasnije navođeno i kao jedan od razloga za bombardovanje SR Jugoslavije, kako kaže Drecun, sinonim je za zlo.

– Uopšte mi nije čudno što je Voker stigao na Kosovo, on je godinama bio prisutan tamo. Mnogi odozdo njega angažuju, on je politički angažovana osoba, koja za dovoljnu količinu novca podržava svaki čas nekog drugog. Prvo je bio uz Haradinaja, sad podržava Samoopredeljenje. Izmišljanjem masakra u Račku on je otvorio put za bombardovanje naše zemlje, čak ima i svoju ulicu na Kosovu koja vodi ka Račku. On sada na Kosovu možda opet priprema neke prljave akcije za koje je pravi specijalista. Nisu ga džabe kada je bio diplomata u Slavdoru zvali salvadorski kasapin. Ponavljam, kad je on u pitanju može samo da se očekuje nešto loše, nešto veoma prljavo i podmuklo, a šta je konkretno sada smislio to ne znam- kaže Drecun za “Alo!“.

(Alo.rs)

Check Also

KOMANDANT KOJEG I VUČIĆ MORA DA SLUŠA JE OVAJ ČOVEK (ZAPANJUJUĆ VIDEO)

Jedini čovek kojem Vučić ne sme da oponira je Predrag Kon. Uostalom, to ste već …