Home / AKTUELNO / VRATA PAKLA: Ko je pomogao Makronu da postane francuski predsednik?

VRATA PAKLA: Ko je pomogao Makronu da postane francuski predsednik?

nwo- nsp- masoni- poredak

Emanuel Makron je postao, šta je postao, zato što je iza njega stajala nevidljiva moć. Pri tome se misli na ENA (Ecole nationale de l’Administration), u koju se regrutuje elita današnje Francuske.

Ako želiš u politiku, moraš preko ove škole. A njena vrata, bolje nego uspeh, otvara – novac. LJudi koji čine takvu školu smatraju se polubogovima i nadljudima. Ko god je u francuskoj politici, mora zadovoljiti dva uslova: mora da ima diplomu ENA-e i mora da bude iz Pariza.

Francuska je, među zemljama Evrope, ona koja ima predsednički sastav u kojem predsednik uživa veliku autonomiju. Na primer, predsednik Republike može da aktivira dugme gumb za detonaciju nuklearnog oružja bez da bi se, po zakonu, morao posavetovati s drugima.

Što se tiče većine u parlamentu, postoje dve alternative: predsednik Makron neće imati većinu – to je položaj koji se zove kohabitacija – i moraće svoje aktivnosti da koordinirata. Ili će imati većinu – i time apsolutnu moć.

Ovakav će ishod rezultirati mekom diktaturom, koja je zapravo već počela. Mediji, naime, nekritički sadašnjeg predsednika kuju u zvezde, iako još ništa nije pokazao. Kao što ni pre, u svom životu, nije učinio ništa slično, što bi ga postavilo na tako važan položaj kao što je predsednik Francuske.

Prirodni predsednički kandidat s najvećim potencijalom za izbore bio je Fransoa Filon. Ali su ga isključili iz igre s aferom. Filon i Le Penova su predstavljali vrednosti autentične Francuske – i autentične Evrope: Filon se deklarisao kao katolik i posećivao je Svete mise. Ni Fllon ni Le Penova nisu Parižani, a nisu nikada bili na ENA.

A oboje veruju u Francusku i njeno mesto u Evropi. Makron veruje u svoj laptop. Ponovo se dogodilo da je predsednik Francuske postao neko bez vere. To je uzorak koji se ponavlja, kao recidiv alkoholizma.

(Dnevno.hr)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …