Home / AKTUELNO / VUČIĆ INDIREKTNO NAJAVIO SANKCIJE RUSIJI: SPREMAN SAM DA „GUTAM ŽABE“!

VUČIĆ INDIREKTNO NAJAVIO SANKCIJE RUSIJI: SPREMAN SAM DA „GUTAM ŽABE“!

Spreman sam da „gutam žabe“, da bi naš narod mogao da digne glavu i ima svoj ponos i dostojanstvo. Mislite da je lepo, da uživam u tome? Ono što tražim od ljudi je poštovanje i odgovornost, da razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nije nimalo laka“, izjavio je Aleksandar Vučić komentarišući glasanje Srbije u SB UN.

Upitan za reakciju Rusije zbog glasanja Srbije za suspenziju Rusije u Savetu za ljudska prava, Vučić je rekao:

„Svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj izdaji. Svako ko je fer, sa lakoćom zaključuje da se Srbija ponaša odgovorno, principijelno i u skladu sa Međunarodnim pravom. Da li uvek možete da donosite političke odluke kakve želite? Naravno da ne možete. Ježim se takvih izjava. Zemlju možete da uništite za sedam dana. A mi želimo da se borimo.“

„Kažite ime zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ime zemlje čiji avioni iz te zemlje lete ka Sankt Peterburgu. Ime jedne male zemlje, jednog malog, ponosnog naroda, to je naša zemlja. Vi mislite da oni ne znaju te stvari? Ovde ima onih koji bi da unište zemlju za tri dana, praveći da su velike patriote i rodoljubi, a sve su samo ne to. Neću danas pričati o tome, ali doći će vreme kad hoću. Moj posao kao predsednika Srbije je da štitim naš narod i našu zemlju“, rekao je Vučić.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …