Home / AKTUELNO / Vučić iz Vlade prati nerede u Skoplju: Uputio poruku Makedoncima! Danas HITAN SASTANAK službi bezbednosti

Vučić iz Vlade prati nerede u Skoplju: Uputio poruku Makedoncima! Danas HITAN SASTANAK službi bezbednosti

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Vladi Srbije, odakle prati situaciju u Makedoniji. On je za danas, povodom događaja u Skoplju, zakazao hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Na pitanje Tanjuga kako vidi ovo što se događa u Makedoniji i šta bi bila njegova poruka građanima Makedonije, Vučić je odgovorio:

– Kao predsednik vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije

Mislim, istakao je Vučić, da građani Makedonije to dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

– Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i

Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi – rekao je predsednik srpske vlade.

Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

– I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja – zaključio je predsednik vlade i izabrani predsednik Srbije.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …