Home / AKTUELNO / VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Vojska Srbije da bude spremna! KOSOVO U OPASNOSTI

VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Vojska Srbije da bude spremna! KOSOVO U OPASNOSTI

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu Novosti.

Nakon što je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, list navodi da su bezbednosne službe pojačele svoje aktivnosti kako bi se predupredili „planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj pokrajini, ali i delovanje pojedinih krugova u našoj zemlji, koji lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra“.

Istovremeno, kako navode Novosti, a pozivajući se na „dobro obaveštene izvore“, državni vrh razmatra mere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je jutros gotovo dva sata, a konsultacije su usledile nakon najnovijih previranja na KiM i obaveštajnih podataka prema kojima Albanci planiraju da „odseku“ sever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će naš narod jednostrano proglasiti ZSO.

Check Also

GRČKA ZATVARA GRANICE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE

Ministar turizma, trgovine i telekominikacija Rasim Ljajić potvrdio je za B92.net da se granice Grčke …