Home / AKTUELNO / VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Vojska Srbije da bude spremna! KOSOVO U OPASNOSTI

VUČIĆ IZDAO NAREDBU: Vojska Srbije da bude spremna! KOSOVO U OPASNOSTI

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu Novosti.

Nakon što je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, list navodi da su bezbednosne službe pojačele svoje aktivnosti kako bi se predupredili „planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj pokrajini, ali i delovanje pojedinih krugova u našoj zemlji, koji lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra“.

Istovremeno, kako navode Novosti, a pozivajući se na „dobro obaveštene izvore“, državni vrh razmatra mere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je jutros gotovo dva sata, a konsultacije su usledile nakon najnovijih previranja na KiM i obaveštajnih podataka prema kojima Albanci planiraju da „odseku“ sever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će naš narod jednostrano proglasiti ZSO.

Check Also

JEDINICE ROSU S 25 OKLOPNIH VOZILA UPALE NA SEVER KOSOVA (VIDEO)

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova …