Home / AKTUELNO / Vučić napravio istorijski dogovor sa Lukašenkom: Evo kakva sila stiže iz Belorusije u Srbiju..

Vučić napravio istorijski dogovor sa Lukašenkom: Evo kakva sila stiže iz Belorusije u Srbiju..

Premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, razgovaraće danas u Minsku o realizaciji vojnotehničkog sporazuma koji je potpisan dan ranije.

Naša država bi, prema tom sporazumu, trebalo da po najpovoljnijim uslovima od Belorusije dobije 12 “migova 29″ i dva raketna diviziona sistema S-300.

Kako prenosi Informer, stručnjaci su mišljenja da bi realizacijom ovog aranžmana, uz ranije dogovorenu isporuku šest najmodernijih “migova 29″ iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

Predsednik Lukašenko, kažu dobro obavešteni izvori ovog lista, spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije.

– Od Putina smo na poklon dobili šest “migova” za koje samo plaćamo modernizaciju i naoružanje, a i ovaj dogovor sa Belorusijom je takođe prijateljski, bratski aranžman.

Ako se ovo ostvari, od Srbije će napraviti ozbiljnu vojnu silu u regionu! Da se razumemo, ništa od ovog nama ne treba za pretnje ili napade na bilo koga, već da sačuvamo mir – naglašava sagovornik.

(Telegraf.rs)

Check Also

STRAVIČNA ISPOVEST SRBINA IZ BEJRUTA: NA LIBAN JE UPRAVO BAČENA ATOMSKA BOMBA- PO SNAZI JE ODMAH POSLE HIROŠIME I NAGASAKIJA

Stravična eksplozija koja je uzdrmala ceo Liban, a osetila se čak do Kipra, desila se …