Home / AKTUELNO / VUČIĆ POČEO DA ČITA SVOJE POSLEDNJE „OPELO“ KiM-U: VREME JE DA IZABEREMO IZMEĐU SLATKE LAŽI I GORKE ISTINE..

VUČIĆ POČEO DA ČITA SVOJE POSLEDNJE „OPELO“ KiM-U: VREME JE DA IZABEREMO IZMEĐU SLATKE LAŽI I GORKE ISTINE..

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu Srbije gde poslanicima predstavlja izveštaj o Kosovu i Metohiji.

„U šta verujemo u laž ili u istinu – je ključno pitanje kojim bih počeo. Gde je Kosovo, gde je Metohija, ko njima upravlja, gde su Srbi na Kosovu i Metohiji? Da li možemo da se oslonimo na međunarodnu pravdu?“, rekao je Vučić na početku sednice.

„Vreme je da izaberemo između slatke laži i gorke istine“, naglasio je predsednik Srbije.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, svi članovi njenog kabineta, direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Djurić, predstavnici Srpske liste, šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prisutno je 156 poslanika SNS, SPS-JS, SRS, LDP, LSV i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

Poslanici dela opozicije okupljene oko SzS koji bojkotuju rad parlamenta, nisu prisutni u sali.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima izmedju Beograda i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

U izveštaju se navodi da je Srbija odlučna da nastavi pregovore s Prištinom čim se za to stvore uslovi i da nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KiM.

„Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće“, piše u izveštaju koji je parlamentu prosledila Kancelarije za KiM i koji je dostupan javnosti.

(B92, TANJUG)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …