Home / AKTUELNO / Vučić sa ministarstvom odbrane Belorusije dogovorio razmenu vojnika i zajednički izlazak vojne industrije na treće tržište!

Vučić sa ministarstvom odbrane Belorusije dogovorio razmenu vojnika i zajednički izlazak vojne industrije na treće tržište!

500

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejom Ravkovom o konkretnoj vojno-tehničkoj saradnji dve zemalja, saradnji u vojnoj industriji i izlasku na treće tržište.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima srpski premijer i beloruski ministar odbrane saglasni su da će unapređenju saradnje dve zemalja značajno doprineti i Memorandum o razumevanju u vojnonaučnoj i vojnoobrazovnoj oblasti, koji će omogućiti razmenu polaznika vojnih obrazovnih ustanova i njihovo usavršavanje, kao i saradnju u oblastima istraživanja i razvoja.

Premijer Vučić je zahvalio na principijelnoj podršci Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o prijemu tzv. Kosova u članstvo te organizacije.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …