Home / AKTUELNO / Vučić sa ministarstvom odbrane Belorusije dogovorio razmenu vojnika i zajednički izlazak vojne industrije na treće tržište!

Vučić sa ministarstvom odbrane Belorusije dogovorio razmenu vojnika i zajednički izlazak vojne industrije na treće tržište!

500

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejom Ravkovom o konkretnoj vojno-tehničkoj saradnji dve zemalja, saradnji u vojnoj industriji i izlasku na treće tržište.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima srpski premijer i beloruski ministar odbrane saglasni su da će unapređenju saradnje dve zemalja značajno doprineti i Memorandum o razumevanju u vojnonaučnoj i vojnoobrazovnoj oblasti, koji će omogućiti razmenu polaznika vojnih obrazovnih ustanova i njihovo usavršavanje, kao i saradnju u oblastima istraživanja i razvoja.

Premijer Vučić je zahvalio na principijelnoj podršci Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o prijemu tzv. Kosova u članstvo te organizacije.

(Tanjug)

Check Also

ŠAROVIĆ O VUČIĆEVOJ IZJAVI DA ĆE SVET BITI ŠOKIRAN DETALJIMA ISTRAGE: „VELjU NEVOLjU JE NAPRAVIO NIKO DRUGO DO VUČIĆ!“ (VIDEO)

Povodom današnjih izjava Aleksandra Vučića da će svi da budu šokirani ovde i u svetu …