Home / AKTUELNO / VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA NACIJI U 21: Šalje vojsku na Kosovo!?

VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA NACIJI U 21: Šalje vojsku na Kosovo!?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 21 sat iz Predsedništva Srbije.

Vučić je danas u Briselu, nakon niza provokacija, odlučio da ne razgovara sa predstavnicima Prištine i održan je samo sastanak sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini. Takođe, nakon što mu je juče praktično zaprećeno hapšenjem ukoliko odluči da prilikom posete KiM ovog vikenda obiđe Gazivode, dovedena je u pitanje čitava poseta.

– Predsednik se na to odlučio zbog svih prevara, pretnji i laži kosovskih Albanaca – rekao je Đurić u Briselu obrazlažući Vučićevu odluku.

Na pitanje da li se predsednik Srbije plaši eventualnog hapšenja na Kosovu, Đurić je odgovorio da se ne plaši i da, ako bude odlučio da ode na Kosovo, sigurno neće biti uhapšen. Istovremeno, on je poručio da će Vučić, ukoliko ode na Kosovo, sasvim sigurno obići Gazivode.

Takođe, predsednik Srbije je danas naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

Takođe su se iz vlasti čule priče da će, u slučaju potrebe Vojska Srbije ući na Kosovo i Metohiju.

Ranije je objavljeno da bi odluka o odlasku u planiraju posetu Kosovu i Metohiji trebalo da bude doneta večeras.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …