Home / AKTUELNO / Vučić u Solunu: Srbija je spremna za savez sa Grčkom i Bugarskom..

Vučić u Solunu: Srbija je spremna za savez sa Grčkom i Bugarskom..

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Solunu da je Srbija spremna da zajednički sa Grčkom i Bugarskom, po svim pitanjima, deluje u skladu sa evropskim standardima i principima.

On je posle trilateralnog sastanka, kome su prisustvovali predsednici vlada Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov, naveo da se to odnosi na spoljne i unutrašnje izazove.

„Spremni smo da po svim pitanjima, spoljnim i unutrašnjim izazovima, zajednički delujemo, u skladu sa evropskim principima i standardima”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ocenio i da su Grčka, Bugarska i Srbija deset puta snažnije kada istupaju zajedno, nego odvojeno.

Vučić je ocenio i da bi tri države mogle da taj model koriste češće i da se, kako je naveo po različitim pitanjima postavljaju jedinstveno i zajednički.

On je izrazio spremnost i za učešće Srbije u zajedničkim ekonomskim projektima.

„Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima, koji su od ekonomskog interesa za sve tri zemlje”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je prethodno učestvovao na sastanku Visokog saveta za saradnju Grčke i Srbije u Solunu.

(Beta)

Check Also

“NEŠNAL INTEREST” OTKRIVA ŠTA SE STVARNO DEŠAVA, A ŠTO MEDIJI PREĆUTKUJU: “Trampu fali samo još jedan čovek u kabinetu da POČNE UŽASAN RAT”

Sa otpuštanjem državnog sekretara Reksa Tilersona i postavljanjem na njegovo mesto “jastreba” Majka Pompea, dosadašnjeg …