Home / AKTUELNO / VUČIĆEV ZAOKRET U SPOLJNOJ POLITICI: „Srbija neće biti parking za Avganistance i Pakistance koje niko u EU ne želi ni da vidi“

VUČIĆEV ZAOKRET U SPOLJNOJ POLITICI: „Srbija neće biti parking za Avganistance i Pakistance koje niko u EU ne želi ni da vidi“

 

vucic
Biro za koordinaciju službi bezbednosti predložio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću formiranje zajedničkih vojno-policijskih timova koji će kontrolisati granicu Srbije sa Bugarskom i Makedonijom i sprečiti nelegalni prelazak migranata i kriminalno ponašanje krijumčara ljudi, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da je konferencijskim putem sednici tog biroa prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je usmeno najavio dozvolu za formiranje tih timova, a da se u toku dana očekuje i njegov formalni pristanak.

Premijer nije želeo da otkrije kolika će biti brojnost tih snaga, ali je rekao da će to biti dovoljno da se osigura bezbednost granica, pre svega prema Bugarskoj i Makedoniji, jer su to zemlje iz kojih dolazi najveći broj migranata.

Vučić je kazao da je Srbija u čitavom toku migrantske krize pokazala solidarnost sa svim žrtvama sukoba na Bliskom Istoku i u Africi, ali je rekao da od oko 2.700 migranata, koji se trenutno nalaze u Srbiji, apsolutno većina dolazi iz Avganistana i Pakistana zbog čega nemaju “gotovo nikakve šanse” da dobiju azil u Evropskoj uniji.

“Srbija ne može da bude parking za Avganistance i Pakistance koje niko ne želi ni da vidi, a kamoli da primi u svoju zemlju”, rekao je Vučić.

On je dodao da protiv njih neće biti primenjivana sila, ali da će protiv krijumčara ljudi i kriminalaca koji zloupotrebljavaju nesreću tih migranata biti postupano oštro i u skladu sa zakonom.

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …