Home / AKTUELNO / ZAKUVAVA SE SVE VIŠE- GRUEVSKI NE ODUSTAJE: „Makedonci glasali za pobedničku partiju, a vlast bi da grade GUBITNICI I ALBANCI“

ZAKUVAVA SE SVE VIŠE- GRUEVSKI NE ODUSTAJE: „Makedonci glasali za pobedničku partiju, a vlast bi da grade GUBITNICI I ALBANCI“

gruevski

Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je danas lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski.

– Zamislite da u vašoj državi neko donese platformu iz druge države i posle je neka partija prihvati i kaže da to sto smo rekli pre izbora nema veze i sada ćemo ovo da uradimo – rekao je Gruevski.

On je, govoreći o takozvanoj „Tiranskoj platformi“, rekao da je ta platforma doneta „u drugoj državi, u Tirani, pod pokroviteljstvom vlade u Tirani, odnosno pod pokroviteljstvom premijera Edija Rame“.

Prema rečima Gruevskog, partija Besa je navela da je inicijativa i sve što se dogodilu stiglo od albanske vlade i od premijera Rame, kao i da su albanske partije iz Makedonije bile pozvane u Albaniju da razgovaraju o platformi i da je na kraju prihvate.

– Zajedno su stali iza platforme osmišljene u drugoj državi, a odnosi se na našu državu – rekao je Gruevski.

On je kazao i da SDSM, koja je na izborima osvojila 49 mandata, želi po svaku cenu da dođe na vlast, iako je na izborima pretrpela poraz.

– Najveći broj glasova Makedonaca dobila je VMRO-DPMNE, SDSM je poražen, iako ima veliki broj glasova – deo makedonskih, a deo albanskih, ta partija nema većinu. Sa tom koalicijom, na neki način, Makedonci u Republici Makedoniji biće u opoziciji, a Albanaci biće vlast – rekao je Gruevski.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …