Home / AKTUELNO / Žandarmima koji su pretukli Vučićevog brata preti 10 godina robije!

Žandarmima koji su pretukli Vučićevog brata preti 10 godina robije!

andrej- vucic

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenuće sledeće nedelje istragu protiv sedmorice žandarma koji su pretukli Andreja Vučića, brata premijera Srbije, saznaje “Blic”.

Krivične prijave protiv žandarma Predraga Mitrovića Fleke, Rada Matića, Predraga Ćirkovića, Dalibora Đorđevića i Dragana Savića, koji su suspendovani, prosleđene su najpre Prvom tužilaštvu, koje se, međutim, oglasilo nenadležnim.

Predmet je prosleđen u Više tužilaštvo, koje je i nadležno za teža krivična dela i nasilje za šta je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora. Nakon provere svih spisa i video-zapisa, tužilaštvo bi sledeće nedelje moglo da pokrene istragu.

Prvo će biti saslušani žandarmi, a potom i Andrej Vučić. Takođe, iskaz bi trebalo da da i Predrag Mali, brat gradonačelnika Beograda, kao i dvojica pripadnika obezbeđenja iz “Kobri” koji su pretučeni sa Vučićem tokom Parade ponosa na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove.

Uz krivične prijave, i komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić prekjuče je razrešen dužnosti. Premijer je u obraćanju javnosti povodom ovog događaja kazao da su žandarmi prekoračlili ovlašćenja i pretukli njegovog brata dok je držao ličnu kartu. Istragu su zajedno vodili MUP i Vojnobezbednosna agencija.

Check Also

FRANCUZI ŠOKIRANI: U SRBIJI ISELJAVAJU 20.000 LJUDI ZBOG 312 RADNIH MESTA!?

Francuska nacionalna televizija, u udarnom terminu, kritikovala je projekte Rio Tinta u Srbiji. Posebno je …