Home / AKTUELNO / Zašto državni vrh ćuti o Albanskom napadu na jug Srbije!

Zašto državni vrh ćuti o Albanskom napadu na jug Srbije!

bosko- obradovic

 Srpski pokret Dveri najoštrije osuđuje nelegalan način na koji albanski predsednik Bujar Nišani dolazi u Srbiji i pita Aleksandra Vučića i nadležne državne organe da li su svesni da se situacija na jugu Srbije ozbiljno komplikuje i da nakon “Tiranske platforme“ Edija Rame, namenjene makedonskim Albancima, Albanci kreću u ofanzivu i na jug Srbije.

-Ova poseta predstavlja brutalno mešanje u unutrašnja pitanja, a imajući u vidu poruke albanskih predstavnika koje stižu sa juga Srbije, ozbiljno je ugrožen teritorijalni integritet naše države. Na sve to državni vrh ćuti- smatraju Dveri.

Srpski pokret Dveri uputio je shodno protokolu, kabinetima opština Preševo i Bujanovac, molbu da sednici predstavnika albanskih partija i albanskog predsednika prisustvuje potpredsednik dr Predrag Mitrović i narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri, sa ciljem da jasno iznesu interese srpske države i naroda na jugu Srbije, da predstavnicima albanskih partija ukažu gde je granica između njihovih prava i kršenja Ustava i zakona i povrede teritorijalnog integriteta Srbije, kao i da pojasne da se problemi Albanaca na jugu Srbije ni u čemu ne razlikuju od socio-ekonomskih problema stanovnika srpske nacionalnosti.

– Razlozi, ciljevi i teme posete Nišanija sa političkim predstavnicima Albanaca, koje je naveo predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju, ukazuju na brutalno mešanje u unutrašnja pitanja i ugrožavanje našeg teritorijalnog integriteta.

Musliju, koji je jedan od domaćina posete, kaže da Nišani dolazi jer „Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija“.

On navodi da je albanskog predsednika već upoznao sa navodnom „diskriminacijom i nepravdom prema Albanacima“ u tzv. Preševskoj dolini- navode u saopštenju Dveri.

S tim u vezi, Dveri napominju da tema razgovora sa političkim liderima Albanaca na jugu Srbije biće i razgovori o Asocijaciji albanskih opština usvojenoj 2015. godine kao pandan još neformiranoj Zajednici srpskih opština na Kosovu, za koji očekuju podršku EU.

-Prema dogovoru koji je postignut između premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame u Nišu oktobra prošle godine, predsednik Albanije Bujar Nišani dolazi u posetu Albancima sa juga Srbije.

On će biti prvi albanski predsednik koji će, posle 1948. godine i Envera Hodže, biti u Srbiji i imati niz susreta sa albanskim predstavnicima, ali, vrlo čudno, ne i sa zvaničnim predstavnicima vlasti u Srbiji- smatraju u ovoj stranci.

Dalje ističu da je ćutanje sramno i krajnje neodgovorno prema interesima Srbije, a pogotovo prema siromašnim i već obespravljenim građanima juga Srbije.

-Umesto da budete dostojni predstavnici naroda, vi se ponašate kao ikebane, duboko zabijajući glavu u pesak pred izdajom Aleksandra Vučića i njegovih satelita, trudeći se da brže-jače-bolje služite interesima stvaranja Velike Albanije koju sprovode Edi Rama i Briselska administracija- za kraj navode u saopštenju.

(Info Dveri)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …