Home / AKTUELNO / „ZMAJEV DAH“ Velšanin tvrdi da je stvorio ljutu papričicu koja može da UBIJE ČOVEKA

„ZMAJEV DAH“ Velšanin tvrdi da je stvorio ljutu papričicu koja može da UBIJE ČOVEKA

500

Velški uzgajivač Majk Smit tvrdi da je stvorio papričicu toliku ljutu da može da ubije čoveka, koju je prikladno nazvao „Zmajev dah“, prenosi Hina.

– „Zmajev dah“ ima 2,5 miliona jedinica na Skovilovoj skali ljutine. To je dovoljno da kod nekih ljudi izazove anafilaktički šok i smrt – kaže Smit za „Dejli post“.

Navodi se da je Smit ovu papričicu prijavio „Ginisovoj knjizi rekorda“ i čeka odgovor o tome hoće li ona i službeno biti proglašena najljućom na svetu, prenosi Hina.

Smit je papričicu uzgojio u saradnji s Univerzitetom Severnog Velsa u sklopu istraživanja o alternativnim metodama anestezije. Navodi se da pacijent, na primer, može da utrlja ulje papričice na kožu i „umrtvi“ je.

Po postojećem rekordu u „Ginisovoj knjizi“, najljuća poznata papričica „Karolina Riper“ ima 1,57 miliona jedinica na Skovilovoj skali ljutine.

Reč je o tabeli koja zapravo označava nivo kapsicina, vrste alkaloida koji se nalazi u papričicama. Kada kapsicin dođe u dodir sa receptorima na telu, najčešće jezikom, nervni sistem to interpretira kao osećaj žarenja i pečenja.

(Tanjug)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …