Home / AKTUELNO / ZORANA MIHAJLOVIĆ UDARILA NA DRŽAVU I VUČIĆA TAMO GDE NIKO NIJE OČEKIVAO! Svi u čudu!

ZORANA MIHAJLOVIĆ UDARILA NA DRŽAVU I VUČIĆA TAMO GDE NIKO NIJE OČEKIVAO! Svi u čudu!

zorana- mihajlovic

Nakon poslednjeg napada na ženu u Beogradu kada je muž nasred ulice pucao u suprugu, u pojedinim medijima kao da je počela relativizacija pitanja nasilja nad ženama, upozorila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

“Ne želim da se mešam ni u čiju uređivačku politiku, ali kada dan nakon nesreće u Beogradu, kada je muž pucao u suprugu, na TV Pinku vidite temu o nasilju nad muškarcima, onda to sigurno proizvodi opasnu relativizaciju nasilja nad ženama“, istakla je ona.

„Kada čujete psihijatra Jovana Marića kako u toj emisiji kaže “da žena zvoca po ceo dan po kući, a onda muškarcu prekipi”, da je “emancipacija žena donela velike nevolje ženama”, da “ima žena koje mazohistički vole nasilje” i govori o svom privatnom životu i svojim problemima, onda samo možemo da očekujemo nastavak nasilja nad ženama”, upozorila je Mihajlović.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost kaže da je uloga medija u smanjenju nasilja nad ženama velika i da bez medija Srbija neće uspeti da bude društvo bez nasilja.

Ona je podsetila da je i ove godine nastavljena “crna statistika” po broju ubijenih žena i da je 28 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju.

“Nasilje nad ženama neće prestati sve dok žene ne shvate da moraju i treba da prijave svaki vid nasilja. Svaki pokušaj fizičkog nasilja, svaki šamar, svaku pretnju, jer onaj ko je spreman da digne ruku na ženu, spreman je i da je ubije” kaže Mihajlović, saopštio je njen kabinet za rodnu ravnopravnost.

Check Also

MOŽDA STE VEĆ PRELEŽALI KORONAVIRUS: OVO JE OSAM JASNIH ZNAKOVA DA SE VAŠ ORGANIZAM SAM IZBORIO SA NJIM

VIRUS KORONA moguće je, bar kako to poslednjih dana tvrde stručnjaci, preležati i na nogama. …