Home / AKTUELNO / ZORANA MIHAJLOVIĆ UPOZORAVA: BUDITE SPREMINI ZA MOGUĆE VANREDNO STANJE U SRBIJI!

ZORANA MIHAJLOVIĆ UPOZORAVA: BUDITE SPREMINI ZA MOGUĆE VANREDNO STANJE U SRBIJI!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, uputila je, zbog najavljenih obimnih padavina, dopis preduzećima i agencijama iz svog resora u kojem im nalaže da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava, kako bi sprečili štetu na saobraćajnoj infrastrukturi.

– Imajući u vidu prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda za naredni period nalažem da se preduzmu sve preventivne mere u cilju otklanjanja mogućih negativnih uticaja najavljenih elementarnih nepogoda.

Posebno napominjem da je veoma važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled elementarnih nepogoda mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji – navodi se u dopisu.

Pismo je upućeno JP „Putevi Srbije“, „Koridorima Srbije“, železničkim preduzećima „Infrastruktura železnica Srbije“, „Srbija kargo“, „Srbija voz“, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve, Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i Aerodromu Nikola Tesla, kompanijama „Er Srbija“ i „JAT Tehnika“, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Dopis je upućen i lučkim kapetanijama, Agenciji za upravljanje lukama, Direkciji za vodne puteve, Upravi za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravi za transport opasnog tereta, kao i Građevinskoj direkciji Srbije.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …