Gruevski: Zaev je bio prisiljen da potpiše i objavi garancije unitarnosti Makedonije

nikola-gruevski

ZORAN Zaev bio je prinuđen da potpiše dokument sa garancijama za unitarno ustrojstvo države i da ga pročita pred svim građanima – izjavio je Nikola Gruevski.

Lider VMRO-DPMNE pritom je ukazao da dosad ni jedan mandatar za sastav vlade Makedonije nije morao da garantuje da u budućnosti neće dovoditi u pitanje unitarnost države.

Gruevski je naglasio da je glavni cilj potpisivanja garancija bio – sprečavanje udara na državu i obećao da i on i njegova partija pomno pratiti situaciju kako ne bi došlo do „novog zastranjivanja:

- Dobro e što su združeni napori građana, koji su svakodnevno protestovali 80 dana, napori VMRO-DPMNE i naše poslaničke grupe i predsednika države obezbedili da Zaev bude prinuđen da potpiše dokument kakav još niko dosad nije jer nije ni bilo potrebe. To je odlično“.

Dodao je da makedonska javnost dobro poznaje Zaeva kao čoveka koji često menja stavove, pa će VMRO-DPMNE – ako krene mimo datih garancija – žestoko reagovati u skladu sa demokratskim mogućnostima.

Ponovio je da će VMRO-DPMNE inadalje biti budna:
„Mi imamo plan, mi znamo šta radimo, imamo i pripremljene korake za očuvanje unitarnosti. Ići ćemo korak po korak“.

 

(Agencije)

  • Ljubomir Petkovic

    Ovi primitivni makedonci isto deca komunjara odmah priznali Kosovo kao obogatili se neverovatno sve isto u celom Balkanu licemeri a narod sirotinja pola makedonaca su Australiji pobegli od ovih cigana kao i u Srbiji Srpske pevacice milionerke a pevaju kao ciganke i Turkinje sve su iste a kad otvore usta i pocnu da pevaju to je za povracanje
    i diare.
    Pa zar one da budu inspircija ugled mladih i ovaj blesavi narod sa dva zuba u glavi samo idu na te festivale Guca ziva sramota kao da smo svi Srbi sljam kao i Kosturicini filmovi .Zato mi koji drzimo biznis po svetu kada cuju gde smo rodjeni vrlo su skepticni mlako receno. A ove nase pevacice i Artisti bih mogli kod nas na zapadu samo da rade kao barske dame ali bilobi im zabranjeno da pevaju. Kakva drzava takva je i kultura mi smo dno dna sve sto je na TV je toliko banalno cak Turski programi i serije .Da smo pravna drzava PINK.HAPPY.PRVA bi trebalo da ze par programa cenzurira od sramote koji je niiski nivo. Srbija zivi u Beogradu kao SFRJ a znate zasto pa sve u Beograduu sto imate je 99% pokradeno nije zaradjeno posteno kao mi na zapadu. Beograd su deca komunjara sada gazde celog Balkana i zato Vucic vas prodajekao najeftiniju radnu snagu i Palma nepismeni kao ovaj Debil Dacic da ne pricamo svima koji rade za drzavu sve licemeri prevaranti lopovi kriminalci isto kao u Kolumbiji i Maksiko.