Home / TEMA DANA / ALBANCI I HRVATI SPREMAJU SINHRONIZOVANI NAPAD?! DOK ROSU TERORIŠE SRBE, U HRVATSKOJ MASOVNE VOJNE VEŽBE!

ALBANCI I HRVATI SPREMAJU SINHRONIZOVANI NAPAD?! DOK ROSU TERORIŠE SRBE, U HRVATSKOJ MASOVNE VOJNE VEŽBE!

Nedavni upad šiptarskih terorista na sever Kosova verovatno je samo početak novih provokacije koje se planiraju za 5. jun, a sve bi moglo da se odigra i u koordinaciji sa zapadnim silama.

Tada će Priština ugostiti Klintonove i Veslija Klarka praveću feštu u čast „oslobođenja“, upozoravaju stručnjaci. Da ovo nije slučajno izabran datum svedoče i vesti koje nam dolaze iz Hrvatske gde su u toku masovne vežbe NATO snaga.

Vojnici zemalja članica NATO i njihovi partneri uzeli su učešće u vojnoj vežbi blizu hrvatskog grada Slunja.

Snimak pokazuje trupe i oklopna vozila u improvizovanom napadu blizu medija centra alijanse. Vežba je nazvana „Trenutna reakcija 19“, u udruženom komandovanju hrvatske i slovenačke vojske, kao i američkih trupa.

– Ovo je veoma važno jer razmenjujemo iskustva. Naš TTP (Taktika, tehnika i procedure) pomaže našim parterima koji bi da se pridruže NATO pokazujući im kako ovaj sistem funkcioniše, Takođe, ovim unapređujemo postojeću saradnju između članica NATO – izjavio je kapetan hrvatske vojske Vlato Karić.

Više od 6.000 vojnika učestvuje je u vežbama, koje se sprovode u Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji od 10. maja do 7. juna.

Check Also

UDARNO! MEDICINSKI FAKULTET U BEOGRADU UVEO KOVID PROPUSNICE- SLEDEĆE SVE PRODAVNICE A NAROČITO PREHRAMBENE?!

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove …