Home / TEMA DANA / ALBANCI SPREMAJU HAOS: PRIŠTINA HOĆE RAT NA SEVERU!

ALBANCI SPREMAJU HAOS: PRIŠTINA HOĆE RAT NA SEVERU!

Šiptarski ekstremisti u Prištini, predvođeni takozvanim premijerom i predsednikom lažne države Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, traže rat na severu Kosova!

Oni će svoj zločinački plan sprovesti u nekoliko etapa. Prvi korak biće pokušaj izazivanja haosa tokom izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu srpske pokrajine. Šiptari takođe planiraju da uhapse 26 srpskih policajaca pod lažnim optužbama za korupciju i tako neutrališu većinu Srba koji bi mogli da pruže otpor. Treća i konačna faza ovog zločinačkog plana je da takozvana “vojska Kosova” najkasnije do 15. juna upadne na sever Kosova!

ROSU na obuci

Kako tvrde odlično obavešteni izvori Informera, šiptarske vlasti već obučavaju specijalce ROSU za ovu akciju, dok bi logistička pomoć trebalo da stigne i od Tirane, odnosno albanske vojske. Prema našim izvorima, Prištini je čak od Kfora stiglo obećanje da će joj vojnici stacionirani na severu “pomoći u uspostavljanju punog suvereniteta” na Kosovu!?!

– Konačni plan jeste da takozvana “vojska Kosova” i specijalci ROSU do sredine juna upadnu na sever. Nekakav krajnji rok za završetak ove operacije je 15. jun, a 12. juna u Prištinu treba da doputuju Hilari Klinton i Medlin Olbrajt… – prenosi naš izvor.

Dobar deo ovih dramatičnih informacija potvrdio je juče i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji kaže da prištinske vlasti, u nameri da oslabe odbranu severa Kosova, nameravaju u ponedeljak da uhapse srpske policajce.

– Imamo informacije da prištinske vlasti žele da uhapse 26 pripadnika kosovske policije sa severa Kosova, kao i još 15 ljudi, civila. Izgovor će biti da su navodno učestvovali u korupciji i prikazaće to kao borbu protiv korupcije, a cilj im je da sever Kosova i Kosovska Mitrovica ostanu nezaštićeni.

Namera im je da potom usledi završni čin, potpuno ovladavanje prostorom gde žive Srbi, a to žele kako bi doveli Srbiju pred svršen čin kao što su učinili Hrvati operacijom “Oluja” 1995. godine. Srbija će reagovati uzdržano, ali će zaštititi svoj narod. O toj nameri Prištine informisao sam međunarodne institucije – podvlači Vučić.

Komentarišući i to što je “skupština Kosova” usvojila rezoluciju o navodnom genocidu Srbije na Kosovu 1998. i 1999. godine, Vučić ističe da neki narodi na Balkanu kao jedini put vide mržnju prema Srbima.

– Brine me to što su prištinski zvaničnici počeli da se utrkuju u zapaljivim izjavama, a da Evropa i svet nisu reagovali ni kada su formirali “vojsku”, ni kad su odbili da formiraju ZSO, ni kad su uvodili takse na srpsku robu. Upozoravali smo ceo svet na njihovu komisiju za genocid, kao i za donošenje sumanutih odluka prema kojima se svaki Srbin oseća uplašeno. I u nedelju, na dan izbora za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu Kosova, pokušaće da provociraju Srbe – upozorava Vučić.

Brutalna kampanja

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, ocenjuje da usvajanje rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu predstavlja izrazito neprijateljski potez prema Srbima i Beogradu.

– Pregovori se ne mogu graditi na ovakvoj brutalnoj kampanji laži, na optužbama, čime se zapravo na najviši nivo podižu tenzije između Srba i Albanaca, ali se i radikalizuje albanska zajednica. Ovo predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da se skrene pažnja sa zločina koje su oni počinili – ističe Drecun.

Zapaljena kola člana Srpske liste na Kosovu

Automobil Miloša Perovića, funkcionera Srpske liste, zapaljen je juče ujutru u Zubinom Potoku. Portparol Kosovske policije za Region sever poručnik Branislav Radović izjavio je da je automobil zapaljen u ranim jutarnjim časovima u centru Zubinog Potoka. Prema njegovim rečima, vatrogasna jedinica ugasila je požar, ali je vozilo potpuno uništeno i materijalna šteta se procenjuje na 5.000 evra. Obavešten je nadležni tužilac, a slučaj je okarakterisan kao “podmetanje požara”.

Kuburović: Priština ne želi mir

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je usvajanje rezolucije o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu još jedna potvrda da Priština ne želi mir i stabilnost.

– Vlast u Prištini obuzima strah od istine pred Specijalnim sudom za OVK. Jer, ko se nalazi na čelu “države Kosovo”? Nalaze se vođe terorističke organizacije koja je proterala na desetine hiljada Srba sa Kosova – navodi Kuburovićeva.

Informer

Check Also

UDARNO! MEDICINSKI FAKULTET U BEOGRADU UVEO KOVID PROPUSNICE- SLEDEĆE SVE PRODAVNICE A NAROČITO PREHRAMBENE?!

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove …