Home / TEMA DANA / ALBANSKI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Rusi su već na Kosovu…

ALBANSKI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Rusi su već na Kosovu…

Bivši agent Obaveštajne službe Kosova(SHIK), Naim Miftari, tvrdi da je Rusija u Evropi prisutna skoro svuda, naročito u sferi trgovine i finansija, dok je kroz  različite nevladine organizacije i trgovinu naftom prisutna na Kosovu i Metohiji i da uz pomoć Srbije ima nameru da preuzme kontrolu nad Balkanom.

“Ali, Rusija i dalje ima svoje teritorijalne i vojne pretenzije u baltičkim zemljama, dok su ove pretenzije aktuelne na Balkanu gde kroz Srbiju, koju u tišini naoružava, namerava da preuzme kontrolu nad Balkanom, kao što je bio pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i Makedoniji. Dok je rusko prisustvo na Kosovu kroz navodne nevladine organizacije na severu i humanitarne centre odnosno ruski centar u Nišu koji se klasifikuje od strane NATO kao balkanski špijunski centar, ali i kroz trgovinu

naftom, ruska “LUKOIL“ funkcioniše bez dozvole Vlade Kosova koja treba da pošalje protesnu notu ruskoj Vladi pošto ne priznaje državu Kosovo, ali ima kancelariju za vezu u Prištini od završetka rata“, ocenjuje Miftari za albanski list “Bota sot“. On naglašava da su glavni ruski protivnici na Balkanu Albanci i Hrvati zašto što je reč o narodima koji su prozapadni i proamerički.

Bivši albanski obaveštajac upozorova da treba obratiti pažnju da antizapadne političke stranke uz pomoć ruskog novca ne osvoje vlast, kao i da je cilj Rusije propast NATO i EU. Antizapadni, verski terorizam, prema njegovim rečima, takođe se finansira ruskim novcem, ali je prisutan i uticaj Srbije na vehabije na Kosovu.

Kako piše “Bota sot“, srpske službe su određenoj meri uticale na širenje radikalizma i nasilnog verskog ekstremizma, dok se veliki uticaj širio i u ucenjivanju funkcionisanja Kosova, pokušavajući da se u očima međunarodne zajednice Kosovo predstavi kao nefunkcionalna država.

(M. Ćurčić, Vidovdan)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …