Home / TEMA DANA / ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj glas protiv iskopavanja rudnika litijuma koje u Loznici planira kompanija Rio Tinto uz pomoć „režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, koja je, umesto svog naroda, odabrala strance i „trovanje i razaranje Srbije“.

„Borba protiv Rio Tinta i vlasti mora se voditi u celoj Srbiji, a ne samo u Loznici i Mačvi, jer će odlaganje 150 miliona tona otrovnog otpada nepovratno uništiti našu zemlju. To je nepopravljivo. Jedini način da se to zaustavi je da se narod pobuni i kaže ’ne damo našu zemlju i hoćemo da radimo stvari od kojih ćemo imati profit, a ne stranci, jer od ovoga nemamo ništa’“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

„Stranci su ucenili Vučića jer se vlast bavi kriminalom i neviđenom korupcijom i on mora da im daje sve što mu traže. Kao što im je obećao potpis za Kosovo i Metohiju, tako im je obećao i da će Rio Tintu dozvoliti da iskopava litijum, i on neće odustati ako ga svi zajedno ne sprečimo“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da otvaranje rudnika litijuma nadilazi dnevnu politiku, stranke i udruženja građana, i da bi svi trebalo da se okupe u zajedničkoj borbi protiv uništavanja zemlje.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da vlast nameće „lažnu dilemu – ekologija ili ekonomski razvoj“, i dodao da razvijene države od rudarstva ostvaruju 0,1 odsto bruto društvenog proizvoda, a da je taj procenat veći u državama poput Eritreje, Gane, Papue Nove Gvineje…

„Takvu državu aktuelna vlast i Vučić hoće da naprava od Srbije, to je potpuno promašena strategija“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je Narodna stranka jedina u Srbiji čije je predsedništvo donelo odluku da će se boriti protiv toga da Rio Tinto iskopava litijum u Srbiji.

„Od političkih stranaka se očekuje stav po tom pitanju. Voleo bih da čujem stav o Rio Tintu i stranke bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji ćeli da bude fokusiran na zelenu, odnosno ekološku politiku“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da među ekološkim aktivistima ima mnogo članova stranaka i da se ne može nikome zabraniti da bude ni član stranke niti aktivista, i dodao da bi svi trebalo da dogovore oko zajedničke borbe i da je Narodna stranka spremna za takav dogovor.

(SRBIN.info)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …