Home / TEMA DANA / ALEKSIĆ: VUČIĆ HOĆE DA LEGALIZIJE MARIHUANU DA BI IZBEGAO ODGOVORNOST ZA JOVANjICU! (VIDEO)

ALEKSIĆ: VUČIĆ HOĆE DA LEGALIZIJE MARIHUANU DA BI IZBEGAO ODGOVORNOST ZA JOVANjICU! (VIDEO)

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je juče, u petak 29.04., da najava legalizacije marihuane u Srbiji izaziva sumnju da je to pokušaj da političari iz vrha vlasti izbegnu odgovornost za uzgajanje kanabisa na farmi Jovanjica jer se očekuje i nova optužnica koja bi obuhvatila i njih kao nalogodavce.

– Ministar zdravlja Zlatibor Lončar se pozvao na jednu preporuku Ujedinjenih nacija s kraja prošle godine. Ali kada se pogleda period od 2018. godine do 2020. godine od 175 preporuka iz oblasti zaštite ljudskih prava, a Srbija ih je prihvatila, ispunjene su samo tri i to delimično, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, kada se tokom nekog krivičnog postupka menja zakon, prema optuženima se primenjuje blaži pa bi u tome trebalo tražiti motiv za ovu dekriminalizaciju marihuane.

On je rekao da godinama neke organizacije traže legalizaciju marihuane u medicinske svrha ali za ovu vlast to nije bila tema, a onda su je se „naprasno“ setili kada je kod Beograda otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Aleksić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio kako je spreman da javno odgovara opoziciji na sva pitanja o Jovanjici pa mu je poručio da je prihvata takav susret uživo u emisiji Radio-televizije Srbije.

– Nemojte da bežite, niste valjda tolika kukavica kad ste već pozvali na to, rekao je Aleksić.

Povodom izjave predsednika Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića, Aleksić je rekao da Vučiću ni podrška Šapića neće pomoći da „spasi“ Beograd na predstojećim izborima jer gubi podršku građana koji mu „sve manje veruju“.

– Neće ga spasiti ni Šapić jer obojica duvaju u istu tikvu. Obojica su deo režima i neće uspeti da prevare građane Beograda da će to biti nešto drugačije, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da se Narodna stranka priprema kao da će izbori biti za tri meseca i da će na njima učestvovati, i dodao da njegova je poruka svim opozicionim strankama, pogotovo onima koje su bojkotovale prethodne izbore, glasi da organizuju odbore po Srbiji, tragaju za „čuvarima kutija i jačaju organizacije“.

Aleksić je rekao da je ovo momenat za ozbiljne pripreme, pogotovo što je vlast u „brutalnoj svakodnevnoj funkcionerskoj kampanji“.

– Moramo da jačamo i da nastavimo da se pripremamo za izbore sa uverenjem da će se dogoditi što pre i da ćemo na njima učestvovati, rekao je Aleksić.

On je naveo da se politička klima nije promenila ni najmanje osim što su građani sve nezadovoljniji.

– Neophodni su izbori koji bi trebalo da iole liče na izbore, da postoje neka pravila da opozicija ima barem približno jednake šanse kao i stranke vlasti da predstavi program građanima, rekao je Aleksić.

On je ocenio da je jučerašnji sastanak, održan radi međustranačkog dijaloga, ali bez evropskih parlamentaraca, manipulacija i predstava Vučića, za kojeg je rekao da „dozu straha ima jedino od međunarodnih institucija“.

– Mi tražimo da ti predstavnici Evropske unije budu garant da se ono o čemu ćemo se dogovoriti sprovede u praksi, a ne da ostane mrtvo slovo na papiru, zaključio je Aleksić.

(Srbin.info)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …