Home / TEMA DANA / ALIJANSA GOMILA VOJSKU U HRVATSKOJ- 7000 VOJNIKA NA GRANICI SA SRBIJOM ČEKA NA ZNAK! OVO SE DEŠAVA..

ALIJANSA GOMILA VOJSKU U HRVATSKOJ- 7000 VOJNIKA NA GRANICI SA SRBIJOM ČEKA NA ZNAK! OVO SE DEŠAVA..

Vežba ‘Brzi odgovor’, koja traje u Hrvatskoj, ima za cilj ‘brzo raspoređivanje velikog broja trupa u regionu u slučaju ruske agresije’, piše ‘Dejli telegraf ‘. Analitičari ovaj manevar ocenjuju kao direktnu pretnju našoj zemlji.

Zločinački NATO pakt, koji je nas je bombardovao 1999. godine, uvežbava novi napad na Srbiju! I to u Hrvatskoj!

Kako je objavio britanski ‘Dejli telegraf’, u Hrvatskoj traje vojna vežba ‘Brzi odgovor’, koja uključuje čak 7.000 vojnika iz više od 20 država, a njen cilj je ‘uvežbavanje brzog raspoređivanja velikog broja trupa u regionu u slučaju ruske agresije’!?!

Britanski novinari ocenjuju da ova vežba zapravo služi za zaustavljanje širenja uticaja Moskve, sa kojom Beograd ima odličnu saradnju. Stručnjaci ove vojne manevre ocenjuju kao direktnu pretnju našoj zemlji, ali i Rusiji!

Prema navodima britanskog lista u tekstu pod naslovom ‘Britanske vazdušne snage pridružile su se NATO saveznicima u pokazivanju sile Rusiji’, ovako veliki opseg vojnih manevara sigurno ima za cilj sprečavanje planova Moskve da ojača svoj uticaj na Balkanu.

‘Vežbe uključuju 7.000 vojnika iz više od 20 zemalja, obuhvatajući Veliku Britaniju, SAD i Francusku. Održavaju se u Hrvatskoj, a potom i u Nemačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. Cilj im je uvežbavanje brzog raspoređivanja velikog kontingenta snaga NATO pakta u slučaju ruske agresije.

Vežbe se na teritoriji Hrvatske sprovode na vojnim poligonima u Slunju, kod Knina, i u kasarnama u Udbini i Zemuniku kod Zadra’, piše ‘Dejli telegraf’, mada se nezvanično navodi da će NATO vojnici biti raspoređeni i u Lici.

Britanski list čak navodi izjavu Džona Klarka, komandanta 16. britanske brigade, koji je bezmalo rekao da su došli u Hrvatsku da ‘brane saveznike’.

– Mi smo ovde i spremni smo braniti naše saveznike. Istočna Evropa i Balkan su od posebnog značaja za Veliku Britaniju i London je spreman da se suoči se sa bilo kojom potencijalnom pretnjom stabilnosti regije – istakao je Klark, dodavši da je Zagreb ‘moćan strateški partner’ NATO pakta.

– Ovo daje vrlo jasan signal našim neprijateljima da možemo projektovati silu na velikim udaljenostima u vrlo kratkom vremenu. Stabilnost na Balkanu je izuzetno je važna za stabilnost u Evropi – podvukao je Klark.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da Zapad i dalje ne želi da pusti Balkan da sam odabere svoje saveznike.

– Zapad nastavlja da sebe agresivno i po cenu mira nameće kao faktor stabilnosti u regionu. U stvari, istina je potpuno drugačija. Zapad ovako doprinosi jačanju tenzija na Balkanu, jer na svako rešenje balkanskih kriza Amerikanci i Britanci zveckaju oružjem. Ovakve pretnje ne mogu ništa dobro doneti. Sama činjenica da vežbu prave sa državom koja je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu dovoljno govori o namerama – upozorava Petrić.

Dezinformacije MI-6

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost ‘Edukons’, ocenjuje da nije nimalo slučajno što o ovome piše ‘Dejli telegraf’.

– Upravo taj list je pod patronatom obaveštajne službe MI-6, čiji je glavni zadatak destabilizacija Zapadnog Balkana širenjem raznih dezinformacija, poput one da Rusija planira da upadne na Balkan. Ovom vežbom žele da pošalju poruku Srbiji kako bi NATO reagovao slučaju da Beograd bude u situaciji da mora vojno štititi narod na severu Kosova. Ipak, neće nas uplašiti u odbrani nacionalnih interesa i teritorije – zaključuje Bjegović.

(Informer.rs)

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …