Home / TEMA DANA / AMERIČKI MILIJARDER PREDVIĐA SCENARIO ZA SAD: DUG JE OGROMAN! SLEDI DEVALVACIJA DOLARA I RAT NA ULICAMA!

AMERIČKI MILIJARDER PREDVIĐA SCENARIO ZA SAD: DUG JE OGROMAN! SLEDI DEVALVACIJA DOLARA I RAT NA ULICAMA!

Američki milijarder Rej Dalio — osnivač velikog investicionog fonda Bridgewater Associates, koji upravlja aktivama većim od 124 milijarde dolara – objavio je programski tekst u kojem je izneo nekoliko neprijatnih prognoza o budućnosti ekonomije svoje zemlje, dolara i svetskih finansijskih tržišta.

Dalio, naime, predviđa da će dolar zadesiti ozbiljna devalvacija, tvrdi da je zapadni sistem socijalnih garancija prepun obescenjenog novca, najavljuje naglo zaoštravanje socijalnih konflikata i tvrdi da je kupovanje zlata „odlično ulaganje“.

Danilo ukazuje da su svi metodi stimulisanja američke ekonomije (a i zapadnih u celini) već potrošeni, ili samo što nisu, a da se dugova nagomilalo toliko da se ni SAD od njih neće moći izbaviti bez devalvacije.

Prognoze milijardera teško da će biti po volji narednog predsednika SAD, bio to Donald Tramp ili neko od pretendenata iz redova Demokratske partije.

Jer, Dalio ne predviđa samo obescenjivanje dolara nego i znatno povećavanje poreza i štampanje novca da bi se isplaćivale penzije i finansiralo zdravstvo.

A to štampanje novca biće – izigravanje građana SAD i drugih zapadnih zemalja.

Dalio de fakto oslobađanje od dolara i forsiranu kupovinu zlata proglašava za sjajnu stvar.

I, ako se njegove prognoze obistine makar delimično – Putinovo forsirano kupovanje zlata neće biti samo „investicija veka“.

Imaće i dalekosežne geopolitičke posledice.

Check Also

PAROVIĆ: BOR I MAJDANPEK POSTAJU KINESKI GRADOVI! EVO ŠTA SE DEŠAVA.. (VIDEO)

Saopštenje predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića u kom iznosi svoj saznanja o uništavanju sveukupne …