Home / TEMA DANA / Američki ministar odbrane napravio NEVEROVATAN OBRT i zaprepastio svet dokazima u Siriji..

Američki ministar odbrane napravio NEVEROVATAN OBRT i zaprepastio svet dokazima u Siriji..

Američki ministar odbrane Džim Matis tvrdi da američka vojska nema dokaza da su hlor ili sarin korišćeni u navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi.

On je u svom izlaganju u Kongresu istakao da je jedini dokaz Pentagona da se takav incident desio tvrdnje na društvenim mrežama i u medijima.

„Postojao je niz ovih napada. U mnogim slučajevima, znate da mi nemamo trupe, mi nismo angažovani na terenu, tako da ne mogu da vam kažem da imamo dokaze, iako smo imali puno pokazatelja preko medija i društvenih mreža da su korišćeni hlor ili sarin „, rekao je Matis na pitanje o navodnom napadu u sirijskom gradu Dumi.

SAD još uvek analizira obaveštajne podatke o prošlonedeljnom Hemijskom napadu u Siriji, rekao je američki ministar odbrane Džim Matis, govoreći opreznijim tonom nekoliko sati nakon što je predsednik Donald Tramp zapretio raketnim napadima.

Upitan ima li dovoljno dokaza protiv snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Matis je rekao: “Još uvek analiziramo obaveštajne podatke, mi i naši ostali saveznici. Još radimo na tome”.

Pojedinosti nije iznosio.

Matis je takođe ponovio da je američka vojska spremna za vojnu opciju ako to bude potrebno i ako tako odluči predsjednik Tramp.

Nekoliko sati nakon što je Tramp tvitovao da će rakete “padati” po Siriji, Pentagon je objavio da neće komentarisati buduće vojne operacije.

„Ministarstvo odbrane ne komentira moguće buduće vojne akcije. Za komentar predsednikovog tvita obratite se Beloj kući”, rekao je portparol Pentagona Erik Pahon.

“Kao što je predsednik rekao 8. aprila, hemijski napad sirijskog režima na nedužne civile u Dumi 7. marta bio je strašan i zahteva trenutni odgovor međunarodne zajednice”, dodao je on.

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …