Home / TEMA DANA / AMERIKA IMA NOVU VOJNU STRATEGIJU ZA BORBU PROTIV RUSIJE I KINE: SPREMA SE „SKRIVENA INVAZIJA“ (VIDEO)

AMERIKA IMA NOVU VOJNU STRATEGIJU ZA BORBU PROTIV RUSIJE I KINE: SPREMA SE „SKRIVENA INVAZIJA“ (VIDEO)

Američka vojska razvija novu vojnu strategiju za borbu protiv Rusije i Kine, a njena suština je sprovesti “skrivenu invaziju” duboko u teritoriju neprijatelja koristeći sve rodove vojske. Pentagon se nada da će mu taj pristup vojsci pružiti “asimetrične prednosti” u borbi protiv neprijatelja.

Ovu je strategiju potvrdio komandant američkog ratnog vazduhoplovstva, general Dejvid Goldfajn, koji je dodao kako je za američku vojsku ovaj projekt “reakcija” na ruske i kineske pretnje.

U razvoj nove strategije će se uključiti sve vrste trupa. Ceo proces trebao bi da trajati oko godinu dana, a koštat će 135 milijardi dolara. Novi “nevidljivi” borbeni F-35 će u tome igrati glavnu ulogu i biće neka vrsta vazdušnog oslonca koji će koordinisati napad.

Koordinisane akcije kopnenih snaga, vazduhoplovstva i mornarice bi Pentagonu trebale da pruži takozvane “asimetrične prednosti” u odnosu na neprijatelja, koji će se morati nositi sa problemima u svim smerovima.

Strategija na neki način podseća na taktike “trojanskog konja”.

Osim toga, glavna ideja je da se ne napadaju jake, nego slabe tačke neprijatelja.

“U stvari je reč o vođenju masovnog informacionog rata u stvarnom vremenu, tokom kog će se skrivati ne samo avioni i podmornice, već i kopnene trupe”, objašnjava Telepolis.

Strategija je bez sumnje inovacija, ali još nije poznato kako to tehnički postići.

U globalnom informacionom ratu svako treba naučiti prepoznati ono što potencijalni protivnik želi da učini. Ponekad to mogu biti vrlo zanimljive informacije, ponekad obične prevare, rekao je ruski novinar i analitičar Sergej Lisovski, komentarišući vest o mogućoj “skrivenoj američkoj invaziji” generala Dejvida Goldfejna na Rusiju.

Pentagon govorimo o prednostima koje američka vojska može steći “skrivenom invazijom” duboko u teritorije potencijalnih protivnika. Pojedinosti strategije koja se razvija nisu objašnjene, ali se može pokazati da je reč o nekoj vrsti probnog balona novog talasa informacionog sukoba između zemalja Zapada i Istoka.

“Vrlo dobro znamo da naši neprijatelji svoje glavne operacije u pravilu sprovode tajno i ne objavljuju ih u medijima pre nego se pokrenu”, rekao je Lisovski.

Ipak, nakon vesti o namerama američke vojske da napade provede duboko u Rusiji su se odmah pojavila mnoga pitanja.

“Činjenica je da je naša teritorija ogromna. Međutim, kao što su pokazali prethodni osvajački ratovi, niko od njih nije mogao stići do Urala. Što znači “skrivena invazija“? Je li ta vojna tehnologija skrivena pod nevidljivom kupolom? Je li to korišćenje novih informacionih tehnologija ili je to potpuno novo tehnološko oružje usmereno protiv nas?

Sprovoditi takvu invaziju, kako pišu, “duboko u teritoriju”, zapravo znači zauzeti nekoliko naših gradova i drugih naselja. Ali to više nije skrivena invazija, već otvoreni vojni napad, što može biti vrlo nepovoljno za same Amerikance. Najverovatnije se za našu zemlju pripremaju sasvim drugačiji planovi koje njihovi autori ne žure da iznesu u javnost”, pojašnjava ruski stručnjak, za koga je cela ova priča obična glupost.

Prema Lisovskom, sve informacije danas treba proveriti i ponekad možete dobiti vrlo zanimljive informacije, a ponekad i raskrinkati obične falsifikate, čiji je vrlo jednostavan cilj odvratiti pozornost analitičara, uključujući vojsku, od drugih, ozbiljnijih zadataka u osiguranju odbrane Rusije.

“Ako govorimo o “trojanskom konju“, oni su oduvek pokušavali da utiču na nas, još od vremena Gorbačova, a pogotovo Jeljcina. Dobro se sećam kako su počeli da uništavaju sovjetsko obrazovanje, koje se smatralo jednim od najboljih na svetu, jer su naša poduzeća bila uništena. Tada su imali samo nekoliko godina da unište našu privredu i industriju. I danas Zapad nastavlja da izdvaja sredstva za “petu kolonu“, kojoj je cilj da u zemlju uvede takozvane liberalne vrednosti. To je prava skrivena invazija. A gde to vodi, možemo pogledati na primeru Obojenih revolucija koje su sprovedene u zemljama severne Afrike i Ukrajini”, rekao je stručnjak.

Takođe je istakao da se u nemačkom izdanju spominju slične akcije Sjedinjenih Država protiv Kine, uz napomenu da bi za Ameriku bilo izuzetno korisno da pokvari rusko-kineske odnose, jer bi to automatski dovelo do slabljenja i Rusije i Kine.

“Sada nam je vitalno potrebno zajedništvo s tom civilizacijom, koja je stara više od 5 hiljada godina. Takođe je vrlo važno preduzeti sve napore za očuvanje svog državnog sistema, iako on danas ima neke nedostatke”, rekao je Lisovski.

Check Also

VELIKI GUBICI MILITANATA U KAZAHSTANU: RUSKI PADOBRANCI NEUTRALISALI POLOVINU MILITANATA U ALMA ATI ZA 48 SATI

Ruskim padobrancima je trebalo 48 sati da oslobode veći deo Alma-Ate od militanata. Zahvaljujući prebacivanju …