Home / TEMA DANA / Bankari u Lazarevcu pokrali 200.000 evra ušteđevine klijentima!

Bankari u Lazarevcu pokrali 200.000 evra ušteđevine klijentima!

Iz ekspoziture KBM banke u Lazarevcu, bivše Kredi banke, štedni ulozi nekoliko desetina klijenata su nestali, a interna kontrola je ustanovila da nedostaje 200.000 evra, dok će se tačan iznos novca koji nedostaje znati nakon istrage policije.

500

Pronevera u KBM banci je otkrivena pre nekolikko dana, a uskoro će biti otkriveno i ko je od zaposlenih to uradio.

– To je otkriveno kada su deponenti banke u Lazarevcu došli da podignu svoju ušteđevinu. Oni su bili šokirani, jer na računima nije bilo novca koliko su uplatili u proteklih nekoliko meseci, iako su imali uredno overene uplatnice koje su dobili prilikom uplata. Novac, međutim, nije uknjižen u banci – rekao je sagovornik ovog lista.

On je istakao i da se još uvek ne zna ko stoji iza krađe, da li su to šalterski radnici, šef ekspoziture, sadašnji ili bivši, koji je nedavno premešten na drugo radno mesto.

– Istražuje se celokupno poslovanje ove filijale, kao i imovinsko stanje zaposlenih. Još uvek se ne može reći da li je ta pronevera delo pojedinca ili grupe zaposlenih, a ukoliko se ustanovi da iza toga stoji grupa, to bi za banku bilo mnogo gore, jer bi tada nepovratno izgubila poverenje deponenat – rekao je isti sagovornik.

Ipak, ono što je zanimljivo je to što ovo nije prva pljačka u ovoj banci. Pre pet godina se to dogodilo u Aranđelovcu i tada je uhapšen Katarina T. koja je bila tadašnja šefica službe kreditnih plasmana u ekspozituri Kredi banke. Ona je bila osumnjičena za proneveru od nekoliko miliona dinara.

Teretila se da je JKP “Bukulja” ispostavljala neistinte i znatno veće mesečne obračune za kredit, oštetivši to preduzeće za 1.570.000 dinara. Kako je navedeno, Katarina T. je tom preduzeću mesečno obračune za uplatu kredita dostavljala na privatni račun njenog rođaka iz Aranđelovca, a osumnjičena je i da je s to računa podigla 726.000 dinara.

(Blic)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …