Home / TEMA DANA / BIVŠI DB-ovac BOŽIDAR SPASIĆ OTKRIVA: ZAŠTO JE KOKEZA ODBIO POLIGRAF- „POLICIJA SAD ZNA ŠTA TREBA DA RADI!“

BIVŠI DB-ovac BOŽIDAR SPASIĆ OTKRIVA: ZAŠTO JE KOKEZA ODBIO POLIGRAF- „POLICIJA SAD ZNA ŠTA TREBA DA RADI!“

Bivši funkcioner nekadašnje Službe državne bezbednosti i privatni detektv Božidar Boža Spasić, objasnio je zašto je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, odbio da se podvrgne ispitivanju pomoću 2detektora laži”.

Jedno od pitanja islednika koji su ga ispitivali u svojstvu građanina više od četiri sata bilo je, između ostalog, da li je Kokeza učestvovao u pripremi ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“U praksi nije sudski dokaz, ne dostavlja se sudu, ima jačinu samo za policijske organe”, objašnjava Dožidar Spasić.

Ukoliko neko odbije poligrafsko testiranje u policiji, to je opravdanje da se drugim sredstvima i metodama dođe do istine, odnosno da više kopaju.

“Međutim, odbijanje poligrafa pokazuje da savest nije čista. Veća je šteta onoga ko odbije poligraf nego ko prihvati “, objašnjava bivši bezbednjak.

Prema njegovim rečima, ko god da odbije poligraf, to mu može naneti više štete nego koristi.

“Ovako je on samo postao još interesantniji i policiji i drugim službama, jer se postavlja pitanje, šta on to krije? Mogao je jednostavno da pristane na poligraf i da sebe isključi kao osobu od interesovanja za istragu.

Pretpostavljam da je on mislio da će ga pitati isključivo oko njegovih veza sa Veljkom Belivukom, ali se verovatno uplašio i mogućih pitanja o tokovima novca u fudbalu, mutnim poslovima oko prodaje igrača i sličnih rabora”, rekao je Spasić za Kurir.

Spasić je podsetio i na još jedan zanimljiv slučaj vezan za poligrafsko ispitivanje.

“Još jedna osoba koja je uposlednje vreme dosta u medijima, bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović, takođe je odbila poligrafsko testiranje. U njenom slučaju to je još paradoksalnije, jer je ona kumovala povratku poligrafa na velika vrata u srpsku policiju.

Poslednjih nekoliko godina pre njenog dolaska na tu funkciju, taj metod je bio ako ne skoro zaboravljen, onda makar retko primenjivan. Ona ga je promobisala, a kada je došao njen red da sedne u stolicu ispitivane osobe, odbila je detektor laži”, podseća Božidar Spasić.

(Kurir.rs)

Check Also

ZAOKRET NA KOJI MOSKVA NIJE RAČUNALA: ENERGETSKA KATASTROFA U EVROPI POGODIĆE I SAMU RUSIJU!

U Evropskoj uniji vlada prava panika: cene gasa i struje rastu, razgovara se o stvaranju …