Home / TEMA DANA / BIVŠI GLAVNI TRAMPOV SAVETNIK: „Amerika se kreće prema REVOLUCIJI koja će je KOSITI KAO SRP..”

BIVŠI GLAVNI TRAMPOV SAVETNIK: „Amerika se kreće prema REVOLUCIJI koja će je KOSITI KAO SRP..”

Amerika se kreće prema revoluciji koja će „kositi kao srp travu“, predviđa u novom dokumentarnom filmu Stiv Benon, donedavni glavni savetnik američkog predsednika Donalda Trampa.

– Ako se na neki način ne dopusti preraspodela bogatstva, u ovoj zemlji će biti revolucije, rekao je čovek koji se smatra zaslužnim što je Donald Tramp osvojio Belu kuću, u nizu razgovora s Erolom Morisom, rediteljem dokumentarca „Američka darma“ koji je premijeru imao na festivalu u Veneciji.

– Imaćemo još jednu finansijsku krizu, svako pametan to vidi. Mislim da je potrebno radikalno restrukturiranje. To ne može biti borba jastucima. Za takvu promenu trebaju „ubice“. I zato je Tramp predsednik. Bilo je jasno da dolazi neko poput njega -kaže Benon.

Benon tvrdi da je „praznoverni“ Tramp bio na putu katastrofalnog poraza pre nego što mu je on preuzeo kampanju.

Priznao je da se poslužio „džiju-džicu“ manevrima u odnosima sa javnošću kako bi Trampa spasio od propasti nakon što je u javnost procurela njegova izjava o ženama „samo ih zgrabite za p….“

U to je uključeno i dovođenje žene koja je Bila Klintona optužila za silovanje na ključnu televizijsku debatu.

Odbio je, međutim, reći da li li imao svoje prste u puštanju mejlova Hilari Klinton u javnost preko Vikiliksa, što je predizbornu kampanju vratilo na smer koji je Tranp želeo.

Bivši urednik desničarskog portala Breitbarta kaže da pre nije poznavao Trampa, ali je odmah video njegov potencijal.

U kampanji su maksimalno pojednostavili niz populističkih slogana: „Izgradite zid“, „Uništite Islamsku državu“, „Gubite se iz Iraka i Irana“.

Trampa je savetovao da odmah po ulasku u Belu kuću „udari čekićem“ u vidu niza izvršnih uredbi, uključujući i kontroverznu „zabranu muslimanima“.

-Ako zaspete medije sa pet stvari odjednom, tri će proći. Oni ne mogu proveriti sve odjednom, kaže Benon.

Otkrio je i da Tramp može biti naivan.

-On je zaista mislio da će mu „Njujork Tajms“ želeti sve najbolje kad postane predsednik, rekao je

Za sebe kaže da bio samo jedan od savetnika u Beloj kući, „ali onaj čiji je lavež glasan“. Tvrdi da nije ogorčen zbog toga što ga je Tramp otpustio u avgustu 2017. godine nakon što je ispao iz kruga omiljenih saradnika.

– Nisam to shvatio lično. Tako su se dogodile stvari, objašnjava. Deo je to njegovo verovanja u dharmu, hinduski koncept dužnosti i sudbine koji vlada svemirom.

Check Also

POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi opisao je suštinu američke strategije protiv Kine, koja bi na …