Home / TEMA DANA / Bivši nemački poslanik, Vili Vimer: Posle rata protiv Jugoslavije 1999, Zapad je preplavio susedne regione ubistvima i smrću!

Bivši nemački poslanik, Vili Vimer: Posle rata protiv Jugoslavije 1999, Zapad je preplavio susedne regione ubistvima i smrću!

500Bivši nemački poslanik, demohrišćanin Vili Vimer, piše na sajtu Kop-onlajn, da “za Nicu i buduće Nice, gde god da se one dogode”, jedno mora da bude jasno i nedvosmisleno, a to je da “počinioci moraju da budu gonjeni gde god na zemaljskoj kugli pokušaju da se sakriju i sve dok se ne pronađu oni koji stoje u pozadini njihovih akcija”.

“Posle rata protiv Jugoslavije 1999. godine protivnog međunarodnom pravu, pod vođstvom SAD, Britanije i Francuske i sa nemačkim učešćem, Zapad je preplavio susedne južne regione ubistvima i smrću”, podseća Vimer.

Taj rat je bio signal za obnovu stare politike kolonijalizma, ovaj put odenute u novo ruho, a termin “kolateralna šteta” koji je tada izmislio NATO za ubijene civile, nije se ograničio samo “na avganistanske svadbe ili plemenske skupove u Libiji”.

– Ukoliko se Zapad ne vrati politici UN, doživećemo naše krvavocrveno čudo, kako su najavili još napadi u Londonu, Parizu i Madridu – upozorava ovaj bivši državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke.

Posle napada od 9. septembra 2001. godine, koji je pripreman u Hamburgu, nisu izvučene nikakve pouke. Bezbednost u zemlji sigurno nije na višem nivou nego tada, što je pokazala i gotovo pučistička naredba o ukidanju propisa o zaštiti državnih granica koju je 4. septembra 2015. godine izdala Angela Merkel.

Jedan veliki nemački list je pre nekoliko nedelja izvestio o tome da je tada ministar unutrašnjih poslova hteo da angažuje policijske snage kako bi se zaustavio masovni priliv migranata u Nemačku, ali je kancelarka to zabranila, a danas i sama govori o tome kako su zajedno sa izbeglicama u zemlju ušli i potencijalni teoristi koji su danas opasnost za Evropu.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …