Home / TEMA DANA / BOŽO PRELEVIĆ: U TOKU JE OBRAČUN IZMEĐU VUČIĆA I NEBOJŠE STEFANOVIĆA (VIDEO)

BOŽO PRELEVIĆ: U TOKU JE OBRAČUN IZMEĐU VUČIĆA I NEBOJŠE STEFANOVIĆA (VIDEO)

Gost emisije “Bez ustručavanja” bio je advokat i nekadašnji ministar MUP-a, Božo Prelević koji je komentarisao hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i ukazao na događaje prethodinih godina koji su ovu grupu povezivali sa aktuelnom vlašću.

Da li je poređenje ovog klana sa Zemunskim opravdano i zbog čega se toliko dugo čekalo na njihovo hapšenje, šta nam govori vreme njihovog lišavanja slobode, zbog čega su snimci sa mesta zločina procureli u javnost i objavljivani u tabloidima i na televizijama, po rečima Bože Prelevića, to govori o uništavanju i kriminalizovanju institucija.

Kako komentariše ostavke sekretara Državnog veća tužilaca Tome Zorića, ali i Vladimira Vuletića sa mesta potpredsednika FK ”Partzian”, ali i saslušanje nekadašnjeg načelnika Kriminalističke policije Ilije Milačića, saznaćete u emisiji.

Prelević je komentarisao i izbor Jasmine Vasović za predsednicu Vrhovnog Kasacionog suda, ali i Zoru Dobričanin za članicu Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca i podsetio da je ona branilac okrivljenih u aferi “Jovanjica”.

Prelević smatra da će zbog kriminalnih klanova reagovati i Evropa, jer prevazilaze okvire naše zemlje, u emisiji ćete takođe moći da saznate zbog čega smatra da nam je Francuska podrška ka Evropskoj Uniji, ali i zbog čega je skeptik kada se govori o ubrzanom procesu ka priključivanju i otvaranju novih poglavlja.

Hoće li se opozicija ujediniti, šta očekuje od pregovora između vlasti i opozicije, zbog čega je pomoć iz Evrope u pregovaranju neophodna i koja je uloga Skupštine slobodne Srbije, vidi li šansu opozicije na narednim izborima, samo su neka od pitanja o aktuelnim političkim temama na koje je dao odgovor.

Gost je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na vakcinaciji stanovništva, ali i izrazio zabrinutost zbog izuzetka empatije kod naših građana zbog broja preminulih lekara usled pandemije i sa druge strane, kako kaže već skoro godinu dana neometanog organizovanja kovid zabava.

(ktv)

Check Also

EVROPA ĆE NAPUSTITI „SEVERNI TOK 2.“ DATUM JE VEĆ IMENOVAN!

Brisel je uveren, da do 2046. Evropi više neće biti potreban ruski gas, i da …