Home / TEMA DANA / BOŽO PRELEVIĆ: U TOKU JE OBRAČUN IZMEĐU VUČIĆA I NEBOJŠE STEFANOVIĆA (VIDEO)

BOŽO PRELEVIĆ: U TOKU JE OBRAČUN IZMEĐU VUČIĆA I NEBOJŠE STEFANOVIĆA (VIDEO)

Gost emisije “Bez ustručavanja” bio je advokat i nekadašnji ministar MUP-a, Božo Prelević koji je komentarisao hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i ukazao na događaje prethodinih godina koji su ovu grupu povezivali sa aktuelnom vlašću.

Da li je poređenje ovog klana sa Zemunskim opravdano i zbog čega se toliko dugo čekalo na njihovo hapšenje, šta nam govori vreme njihovog lišavanja slobode, zbog čega su snimci sa mesta zločina procureli u javnost i objavljivani u tabloidima i na televizijama, po rečima Bože Prelevića, to govori o uništavanju i kriminalizovanju institucija.

Kako komentariše ostavke sekretara Državnog veća tužilaca Tome Zorića, ali i Vladimira Vuletića sa mesta potpredsednika FK ”Partzian”, ali i saslušanje nekadašnjeg načelnika Kriminalističke policije Ilije Milačića, saznaćete u emisiji.

Prelević je komentarisao i izbor Jasmine Vasović za predsednicu Vrhovnog Kasacionog suda, ali i Zoru Dobričanin za članicu Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca i podsetio da je ona branilac okrivljenih u aferi “Jovanjica”.

Prelević smatra da će zbog kriminalnih klanova reagovati i Evropa, jer prevazilaze okvire naše zemlje, u emisiji ćete takođe moći da saznate zbog čega smatra da nam je Francuska podrška ka Evropskoj Uniji, ali i zbog čega je skeptik kada se govori o ubrzanom procesu ka priključivanju i otvaranju novih poglavlja.

Hoće li se opozicija ujediniti, šta očekuje od pregovora između vlasti i opozicije, zbog čega je pomoć iz Evrope u pregovaranju neophodna i koja je uloga Skupštine slobodne Srbije, vidi li šansu opozicije na narednim izborima, samo su neka od pitanja o aktuelnim političkim temama na koje je dao odgovor.

Gost je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na vakcinaciji stanovništva, ali i izrazio zabrinutost zbog izuzetka empatije kod naših građana zbog broja preminulih lekara usled pandemije i sa druge strane, kako kaže već skoro godinu dana neometanog organizovanja kovid zabava.

(ktv)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …