Home / TEMA DANA / Britanski političar i poslanik u EU parlamentu, upozorava Srbe: Ne ulazite slepo u EU, ovde je rasulo!

Britanski političar i poslanik u EU parlamentu, upozorava Srbe: Ne ulazite slepo u EU, ovde je rasulo!

Lider partije UKIP iz Velike Britanije, Najdžel Faraž, koja je i članica Evropskog parlamenta javno je pozvao Srbiju da dobro razmisli i ne žuri sa odlukom da postane članica EU.

faraz

„Samo pogledajte svoju istoriju. Setite se kad smo prošli put u Evropi odlučili da imamo nacionalnu državu, dali joj ime, zastavu, grb i himnu, policiju, vojsku i predsednika. Kako smo je nazvali? Jugoslavija. Kako se završio taj projekat? Užasnim građanskim ratom u kome je stradalo 100.000 ljudi“ kaže Faraž.

On je u Evropskom parlamentu rekao da misli da je greška da zemlje zapadnog Balkana među kojima je i Srbija i dalje vide budućnost u EU, dok će Velika Britanija glasati da iz nje izađe.

Poslanik Evropskog parlamenta Rodžer Helmer, bivši konzervativac pozvao je ljude u Srbiji da pogledaju šta se sve događa u EU.

„Ne ulazite slepo u EU na osnovu toga što ste mislili o njoj pre 20 godina. Moj savet Srbiji i drugim zemljama je da budete dobri susedi, kooperativni“, rekao je on.

Potpredsednica Atlanskog saveta za evropska pitanja Frensis Burvel podseća da će zemlje članice EU pored svih prednosti koje dobijaju članstvom morati da se odreknu dela svog nacionalnog suvereniteta i da ih prenesu na evropske institucije.

(Telegraf)

Check Also

TEŽAK HAOS U EU- RASPAD ENERGETSKOG SISTEMA, SMRZAVANJE I NESTAŠICE!

Međunarodna agencija za energetiku saopštila je da je Rusija sposobna da poveća isporuke gasa, uz …