Home / TEMA DANA / CRNA GORA PRED BANKROTOM?! KRIVOKAPIĆ I DRITAN ZATEKLI JAVAŠLUK I DUGOVE (VIDEO

CRNA GORA PRED BANKROTOM?! KRIVOKAPIĆ I DRITAN ZATEKLI JAVAŠLUK I DUGOVE (VIDEO

Nova crnogorska vlada neće neće praviti Nacrt budžeta za narednu godinu, pa će do marta važiti zakonska mera privremenog finansiranja, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić. Ne možemo da igramo po notama režima koji smo pobedili, rekao je potpredsednik Vlade Dritan Abazović i dodao da su zatekli veliki javašluk i dugove.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je bilo predviđeno da sva ministarstva dostave informacije kako bi se uobličio budžet, ali da su, kako je naveo, brojne nepravilnosti, netačni podaci i malverzacije uticale da Vlada odustane od predloga budžeta.

Novi budžet će biti spreman do marta naredne godine i biće zasnovan na jasno definisanom programu i politikama vlade, kao i na reorganizaciji koja je prirodna i u duhu sa novom uredbom.

„Želimo da imamo početno stanje koje je uradio neko ko je nepristrasan. Da bismo to obezbedili, krenuli smo u određeni set koraka“, rekao je i dodao da odluka vlade nije politička, već da je reč o brizi o građanima.

„Ova odluka neće uticati na servisiranje plata i penzija“, rekao je Krivokapić, objavila je RTCG, a prenosi Tanjug.

Potpredsednik vlade Dritan Abazović je podsetio da je vlada izglasana 4. decembra, i da oni sada ne mogu da predlože DPS-ov budžet.

„Mi ne možemo da radimo po notama režima koji smo pobedili. Zato smo i odlučili da idemo sa merom privremenog finansiranja, a do marta predložimo budžet ove vlade, sa razvojnim projektima za koje mi smatramo da su prioritet“, naveo je Abazović.

Rekao je da je većina ministarstava zatekla „veliki javašluk i velike dugove“.

„Novac smo za narednu godinu obezbedili. Čak mislimo da smo obezbedili novac za 2022. godinu. Imamo veliku podršku međunarodnih finansijskih institucija i Evropske komisije“, kazao je Abazović.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da oni nisu vlada kontinuiteta, te da ni budžet ne sme biti „budžet kontinuiteta“.

(Srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …