Home / TEMA DANA / DA LI JE OVO SLUČAJNO: Evo šta se krije iza udarca u Vučićevo vozilo…

DA LI JE OVO SLUČAJNO: Evo šta se krije iza udarca u Vučićevo vozilo…

Kolona vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić presečena je u subotu ujutru oko 8:20 časova na kružnom toku Topčiderska zvezda!

vucic-auto

Kako navodi list „Politika“, pozivajući se na svog sagovornika, oni su vozilom marke „bentli“ naleteli na automobil u kome se nalazio Vučić.

Osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu u ponedeljak biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi list u jutrošnjem izdanju.

Na kolonu vozila, prema rečima „Politikinog“ sagovornika, naleteo je automobil marke „bentli“, crne bole, španskih registarskih oznaka kojim je upravljao Luka R.

Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio bezbednost predsednika, nalazili su se i Miloš T. i Stevan D, navosi list.

Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Kako se navodi, Luka R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda „driftovao“ automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe.

Usled zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio predsednik Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a „bentli“ je udario baš u taj auto, prepričava događaj „Politikin“ sagovornik.

Prema njegovim rečima, uporedo sa udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, „bentli“ je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbeđenja predsednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju, navodi „Politika“.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za „bentlijem“, sustiglo ga, a pripadnici predsednikovog obezbeđenja su trojicu „putnika“ bukvalno izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, prema informacijama kojima raspolaže „Politika“, rade kao obezbeđenje jedne popularne prestoničke diskoteke, a automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio predsednik Vučić pozajmili su od jednog poznatog fudbalera.

Kako tvrdi „Politikin“ sagovornik, trojica uhapšenih nisu imala nameru da „napadnu“ kolonu vozila u kojoj je bio predsednik.

Posle posla u diskoteci, kako saznaje list, krenuli su da se provozaju skupocenim automobilom, a kad su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da „driftuje“ vozilo.

Posle nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio predsednik i „bentli“ je direktno naleteo na automobil u kojem se nalazio Vučić.

Krivičnom prijavom koja je podneta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina.

(Politika)

Check Also

MENTORI KOSOVSKE NEZAVISNOSTI GURAJU RADIKALIZACIJU- I OVO NIJE KRAJ!

Najnovije zaoštravanje situacije na severu Kosova pokazuje da se onaj ko je odlučio da istera …