Home / TEMA DANA / DA LI JE POČEO SVETI RAT: Masakr u Tunisu, odsecanje glave u Francuskoj, klanica u Kuvajtu! (VIDEO)

DA LI JE POČEO SVETI RAT: Masakr u Tunisu, odsecanje glave u Francuskoj, klanica u Kuvajtu! (VIDEO)

Krvavi petak! Današnji dan ostaće zapisan crnim slovima kao jedan od najtragičnijih u ovoj godini. Crni petak počeo je monstruoznim ubistvom u Francuskoj, nastavio se stravičnim krvoprolićem u Tunisu i bombaškim napadom na džamiju u Kuvajtu.

isil dzihad muslimani

Crni bilans ovih užasnih zločina je više od 40 mrtvih. U Tunisu je na plaži ubijeno najmanje 27 ljudi, u džamiji u Kuvajtu je nastradalo najmanje 13, dok je u Francuskoj ubijena jedna osoba.

Za neke od ovih zlodela odgovornost je preuzela Islamska država. Takođe, napadač u Grenoblu je na mestu zločina ostavio zastavu te ekstremističke grupe.

Podsetimo, teroristi Islamske države pozvali su svoje pristalice da tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, koji je počeo prošle nedelje pojačaju napade na hrišćane, kao i šiite i sunite koji se bore na strani koalicije, predvođene SAD.

500

Da su njihove pristalice poslušale naredbu jasno svedoče i današnji događaji u Francuskoj i Tunisu i Kuvajtu.

U Grenoblu je izvesni Jasin Sali je oko 10 časova izvršio teroristički napad na fabriku gasa u Grnoblu. Tom prilikom on je odsekao glavu jednom čoveku.

U Tunisu, napadači su turistima koji su uživali na plaži prišli brodom i zapucali kalašnjikovima.

web-tribune.com

Stavičan zločin dogodio se i u šiitskoj džamiji Imama Al-Sadeka, u Kuvajtu. Bombaš samoubica je tokom molitve aktivirao eksploziv i usmrtio najmanje 13 osoba.

Povrh svega toga, i u našem komšiluku dogodio se incident. Naoružani muškarac izašao je na ulice Mostara i pucao na policiju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Check Also

LUKAŠENKO: DOĐITE SEBI I PUSTITE LJUDE DA RADE INAČE ĆE UMRETI VIŠE OSOBA NEGO OD KORONAVIRUSA!

Belorusija je jedina zemlja u Evropi koja nije podlegla histeriji koronavirusa iz mnogih razloga. Prvo …