Home / TEMA DANA / DA LI SU DEMOKRATE SA IMPIČMENTOM UPALE U ZAMKU KOJU IM JE TRAMP POSTAVIO?

DA LI SU DEMOKRATE SA IMPIČMENTOM UPALE U ZAMKU KOJU IM JE TRAMP POSTAVIO?

Ministarstvo pravde SAD objavilo je da je izučilo transkript julskog telefonskog razgovora Donalda Trampa i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i ocenilo da u njemu nije bilo ničega što bi se kosilo sa američkim zakonima.

Ovo je pribavilo nove argumente onima koji procenjuju da će impičment-istraga, koju je pokrenula demokratska većina u Predstavničkom (donjem) domu Kongresa SAD samo dodatno ojačati Trampove pozicije i olakšati mu pobedu na predsedničkim izzborima u novembru 2020-te.

Takvi su dodatno uvereni da su demokrate upale u zamku koju im je Tramp postavio i da će na narednim predsedničkim izborima njihov kandidat loše proći.

A da li je baš tako?

Pre nego što su demokrate krenule u „poslednji juriš“ – sve je izgledalo mirno. Predsednik SAD je govorio u Generalnoj skupštini UN, a za to vreme je ambasador Venecuele u UN demonstrativno čitao knjigu „Bolivar- heroj, genije i planetarni mislilac“, a američki ministar trgovine Vilbur Ros – spavao.

Demokrate će, po svemu sudeći, formirati komisiju za impičment, sličnu onoj koja se bavila „Votergejtom“ i krivicom Ričarda Niksona.

Samo, Washington Post je objavio da impičment neće podržati ni sve demokrate. sasvim konkretno da će to sigurno učiniti samo 150 kongresmena od 253. A za `prolazak` impičmenta kroz Predstavnički dom potrebno im je namanje 217 glasova.

Razlog je u tome što su neke demokrate izabrane za kongresmene u izbornim okruzima u kojima je Tramp 2016-te pobedio Hilari Klinton.

Za demokrate je loša vest i to što je Trampov rejting poslednjih nedelja stigao do rekordnih 55 odsto.

Objavljivanje transkripta razgovora Tramp-Zelenski, koje je pokazalo da u njemu nije bilo onoga na šta su računale demokrate i sa čime su vezivale impičment, ostavilo je protivnike predsednika SAD bez aduta, a može torpedovati izborne šanse Džoa Bajdena.

Pogotovo što se razotkrilo da je demokratama signalizirao da je Tramp vršio pritisak na Zelenskog bivši obaveštajac koji je nedavno novčano pomogao Bajdenovu predizbornu kampanju.

Tramp postepeno povećava svoje izglede i da se definitivno izmigolji američkoj „dubokoj državi“ koja je za njim organizovala poteru još od objavljivanja poraza Hilari Klinton.

Check Also

GEJTS OTKRIO ŠTA SE SPREMA: „ZA IDUĆU PANDEMIJU IMAĆEMO DžINOVSKE FABRIKE IRNK VAKCINA U INDIJI KOJI ĆE..“

Svaka zemlja mora zaista svakodnevno raditi na povećanju broja vakcinisanih. Ako trenutno niste u velikom …