Home / TEMA DANA / Dačić otkriva: Ako Brisel bude ćutao na Haradinajeve pretnje etničkim čišćenjem, Beograd će biti pred svršenim činom!

Dačić otkriva: Ako Brisel bude ćutao na Haradinajeve pretnje etničkim čišćenjem, Beograd će biti pred svršenim činom!

ivica dacic

Ivica Dačić žestoko je odgovorio Haradinajevom bratu, koji je najavio etničko čišćenje Srba sa Kosova ukoliko njegov brat bude izručen Srbiji, poručivši njemu i Albancima s Kosova da se ne igraju vatrom!

– To što govori brat Ramuša Haradinaja je najstrašniji pritisak na sud i dokaz da Albanci sa Kosova žele da istrebe Srbe i stalno traže povod kako bi završili posao koji u martovskom pogromu nisu uradili.

Ne očekujem da reaguju Tači i Mustafa jer i oni isto misle, ali čekam da vidim hoće li se oglasiti neko iz Brisela ili će svojim ćutanjem dati legitimitet etničkom čišćenju Srba sa Kosova.

S druge strane, poručujem svima da se ne igraju vatrom jer će Srbija zaštititi svoj narod u svakom trenutku – odlučno je poručio Dačić za “Alo!“.

Inače, Daut Haradinaj, poslanik kosovske skupštine i brat lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je bez pardona da na Kosovu neće biti nijednog Srbina ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Učestvujući u emisiji “Infoboks” na TV “Dukađini”, Haradinaj je zapretio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja našoj zemlji.

– Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja), treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale – rekao je Daut Haradinaj.

Ovim povodom juče se oglasio i Aleksandar Vulin, ministar za rad, koji je od međunarodne zajednice zatražio da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaja.

Vulin je rekao da većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na KiM, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima na KiM mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena.

– Srbi ne mogu biti taoci nikoga i ničije politike, pa ni braće Haradinaj. Država Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije i upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi na KiM nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike – rekao je Vulin.

– Ne može Srbima da se preti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredeljuje prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima.

Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina, ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK – naglasio je Vulin.

Procesuirati i Ramuševog brata

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da bi zbog ovakve izjave Haradinajev brat morao biti procesuiran. – Sada su na potezu međunarodni faktori, koji su kontrolori na Kosovu, odnosno NATO centri moći.

Haradinajev brat je zapretio genocidom, a kada neko u moderno vreme zapreti pokoljem i genocidom, taj je već počinio zločin i od toga da li će reagovati Zapad zavisi u velikoj meri da li je Zapad zaista demokratski ili nas samo laže – zaključio je on.

(Alo.rs)

Check Also

KREĆE RAT U SNS: KURIR U IME VUČIĆA NAPAO NEBOJŠU STEFANOVIĆA? (FOTO)

Bivša supruga Duška Šarića postavila je na Instagram fotku iz restorana „Temperament“, za koji su …