Home / TEMA DANA / Deo govora Boška Obradovića koji je „zapalio“ skupštinu Srbije (VIDEO)

Deo govora Boška Obradovića koji je „zapalio“ skupštinu Srbije (VIDEO)

Maja Gojković oduzela reč, a potom i izrekla dve opomene Bošku Obradoviću jer je odnos Aleksandra Vučića i Ivice Dačića prema interesu države Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji nazvao izdajom.

bosko- obradovic

Demokratijom po meri naprednjaka, koji i u okviru replika, povreda poslovnika i sa mesta predsedavajućeg sednicom, dozvoljeno je da se bez posledica vređaju svi narodni poslanici koji argumentovano kritikuju vlast i još im se izriču opomene. Tako je bilo i danas na raspravi o sastavu nove Vlade i ekspozeu mandatara Ane Brnabić.

Evo i delova govora koji je zapalio Skupštinu:

Konačno je ostvarena ideja Vučićevog savetnika i ratnog zločinca Tonija Blera da u Srbiji uvede svoj sistem kontrole rada Vlade i da Ana Brnabić koordinira radom svih ministarstava u Vladi Republike Srbije.

„Danas nam se na žalost ponavlja loša simbolika, da posle svojevremenog izručenja bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića Haškom tribunalu na Vidovdan, danas imamo novo poniženje srpskog naroda promovisanjem antihrišćanskih i antiporodičnih vrednosti na naš najveći nacionalni praznik – Vidovdan, ovde u domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Vi ste danas čuli ekspoze mandatara Ane Brnabić koji je jedan simpatičan literarni sastav na nivou srednje škole u kome možete pronaći mnoge stvari sa kojima se čovek može složiti.

Da – potrebno nam je preduzetništvo, da – potrebno nam je zadrugarstvo, da – potrebne su nam socijalne karte za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, da – potrebna nam je modernizacija javne uprave.

Ali se onda postavlja pitanje, zašto sve to za prethodnih pet godina vlasti SNS i četiri vlade Aleksandra Vučića nije urađeno. I to je ono što je naš problem sa ovim ekspozeom koji se zapravo samo zamajavanje građana Srbije“ – rekao je Obradović.

On je dodao da se u ovom ekspozeu ne pominju radnici koji se iznajmljuju na lizing i ne pominju se žene, preko 200 žena koje su izgubile posao samo zato što su obolele od najtežih oboljenja od početka 2017. godine.

„U ovom ekspozeu se ne pominje da čitav budžet koji Vlada Republike Srbije izdvaja za mlade poljoprivrednike, zadrugarstvo i organsku poljoprivrednu proizvodnju je manji nego polovina jedne subvencije za jednu stranu firmu koja dođe u Srbiju!

U ovom ekspozeu se ne pominje da čitav budžet koji se izdvaja za podršku porodice za rađanje, za borbu protiv bele kuge, je duplo manji nego izgradnja fontane na Slaviji.
Dakle, u ovom ekspozeu se ne pominje ništa što je važno za građane Srbije. Šta je zapravo ovo – ovo je zapravo vlada Evropske Unije u Beogradu.

Ovo je nastavak kolonijalne uprave, ovo je nastavak služenja Zapadu i njegovim interesima u Srbiji. Ana Brnabić je zapravo samo Vučićeva maska koja služi za dodvoravanje Zapadu i nastavak ispunjavanja interesa EU, NATO pakta i MMF u Srbiji“ – dodao je predsednik Dveri.

Obradović je istakao da je Ana Brnabić ikebana i ženski Mirko Cvetković.

I da je ona maska za sve ono loše što se dešava u državi, za sav kriminal i korupciju što se dešava u okruženju Aleksandra Vučića, za sve predizborne laži, prevare i lopovluke, i da će zapravo to biti izgovor da mi imamo najmoderniju vladu u Evropi i prvog gej premijera na Balkanu.

On je podsetio da je Aleksandar Vučić aut-ovao Anu Brnabić kao lezbejku svojim najavama da će ona biti prva gej ministarka u Vladi Republike Srbije pre godinu dana.
„I za kraj, nekoliko samo reči o aktuelnom sastavu vlade.

Imamo jednog julovca, imamo jednog dinkićevca, imamo tri člana DSS u svoje vreme, imamo jednog demokratu, imamo tri agenta stranog interesa, imamo ministra vojnog koji nije služio vojsku, imamo lažnog doktora nauka sa Megatrenda, imamo Branka Ružića koji je više puta pljuvao Vladu Republike Srbije a sada liže to što je pljuvao, jer je dobio fotelju koja je očito jedini razlog njegovog buntovništva do sada.

Imamo naravno, a ja bih se na tome posebno zadržao, ministra odbrane Aleksandra Vulina koji se, zanimljivo, rodio u Novom Sadu, a završio pravni fakultet u Kragujevcu, jer u Novom Sadu i obližnjem Beogradu, nije bilo odgovarajućih pravnih fakulteta. Pa možda to ima veze sa onim aferama „Indeks“. Koji u svojoj biografiji nema ni jedno slovo šta je radio pre 2000. godine.

I zato, smatra Obradović, ne postoji ni jedan razlog da se podrži ova četvrta Vučićeva vlada, jer kako on smatra, ovo nije vlada Ane Brnabić, ovo je vlada Aleksandra Vučića i poslanici Srpskog pokreta Dveri glasaće protiv izbora ove Vlade.

Pogledajte video:
(Boško Obradović, predsednik Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj Skupštini)

Check Also

SRPSKI EKSPERT: NESTAŠICA ENERGENATA U SVETU JE VEŠTAČKA- ČAČAK LEŽI NA NAFTI! EVO ŠTA SE KRIJE.. (VIDEO)

Mi imamo u Banatskom dvoru rezerve gasa do jula meseca iduće godine. Osim ako mi …