Home / TEMA DANA / ĐORĐEVIĆ OTKRIĆEM UZDRMAO SRBIJU: U BRISELU SU PRIHVAĆENI SVI USLOVI ALBANACA- OVO SE KRIJE OD NARODA..

ĐORĐEVIĆ OTKRIĆEM UZDRMAO SRBIJU: U BRISELU SU PRIHVAĆENI SVI USLOVI ALBANACA- OVO SE KRIJE OD NARODA..

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je sporazum o registarskim oznakama koji je juče postignut u Briselu kao „neprihvatljiv sa stanovišta Ustava Srbije, Rezolucije 1244, ali i života Srba na Kosovu i Metohiji“.

Prema njegovim rečima, neshvatljivo je kako je bilo ko pristao na pokrivanje grba Srbije nalepnicama, posebno jer se „pre samo dve nedelje slavio Dan zastave“.

On je dodao da je Beograd od čvrstog stava da se uopšte neće pregovarati dok se ROSU ne povuče sa severa Kosova, za samo sedam dana došao do prihvatanja svih uslova Albanaca.

„Čestitam Aleksandru Vučiću na čvrstini stavova i Petru Petkoviću na ozbiljnom pregovaračkom poduhvatu, zaista je umetnost za sedam dana pristati na sve što Priština zatraži“, ironično kaže Đorđević.

On smatra da je Priština ovim potezom praktično uspostavila reciprocitet u vezi registarskih tablica.

„Kurti je postigao šta je hteo. Džabe se Vučić hvali pobedom u srpskim tabloidima, kada se radi o još jednom popuštanju Srbije“, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, drugačiji ishod nije ni očekivan:

„SNS je već predao Albancima pravosuđe, tužilaštvo, policiju, energetiku,
telekomunikacije, njihova Srpska lista učestvuje u tzv. kosovskoj skupštini i vladi, što bi onda pravili problem oko tablica.“

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Predsednik pokreta Oslobođenje upitao je šta će se nadalje dešavati sa vozilima kosovskih Srba, budući da sporazum reguliše samo vozila iz centralne Srbije.

„Pod krinkom ovog sporazuma i velike Vučićeve pobede, plašim se da će u narednih nekoliko meseci svi Srbi iz pokrajine izgubiti svoje KM i ostale tablice. To će biti još jedan gubitak prisustva Srbije na Kosovu i Metohiji“, ističe Mlađan Đorđević.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …