Home / TEMA DANA / ĐORĐEVIĆ: PREDAJOM ENERGETIKE ALBANCIMA VUČIĆEV REŽIM POČINIO IZDAJU I PLjAČKU

ĐORĐEVIĆ: PREDAJOM ENERGETIKE ALBANCIMA VUČIĆEV REŽIM POČINIO IZDAJU I PLjAČKU

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se povodom jučerašnjeg prelaska elektroenergetske mreže na severu Kosova pod okrilje prištinske kompanije KOSTT, nazvavši taj čin „izdajom, za koju će režim Aleksandra Vučića pre ili kasnije odgovarati“.

On je naveo da su mediji iz Prištine i Tirane preneli vest o početku funkcionisanja integrisanog sistema prenosa električne energije između tzv. Kosova i Albanije:

„U svojim izjavama juče, Edi Rama i Avdulah Hoti slavili su energetsku nezavisnost Kosova, odnosno odvajanje elektromreže od srpskog snabdevanja. Za to vreme zvanični Beograd ćuti.“

Đorđević je rekao da Vučić i njegovi saradnici „neće odgovarati samo za ovu izdaju, već i za sve akte izdajništva koje su počinili od 2012. godine: formiranje carine, predaju pravosuđa, ukidanje srpskih institucija na severu Kosova, dopuštanje državama da međunarodno priznaju nezavisno Kosovo“.

„Energetika je poslednja u nizu, a poseban je problem što su je predali integrisanom sistemu Albanije i Kosova, dakle praktično su pomogli stvaranje infrastrukture za Veliku Albaniju“.

„Radi se o neviđenoj pljački, budući da je Vučićev režim predao kompletnu imovinu i čitavu infrastrukturu prenosa električne energije na Kosovu. U taj sistem je ulagano decenijama i njegova vrednost se meri u stotinama miliona evra“ smatra Mlađan Đorđević.

Predsednik Oslobođenja podseća da su iz ovog pokreta danima upozoravali da 14. decembra sistem prelazi u ruke Prištine, a da je bilo kakva reakcija zvaničnog Beograda izostala:
„Iz Vlade, Predsedništva i Kancelarije za Kosovo i Metohiju nisu imali dovoljno dovoljno hrabrosti ni da obaveste potrošače – Srbe na Kosovu i Metohiji – šta se dešava. Od tolike brige i busanja u grudi za opstanak Srba na Kosovu, Vučić im je prećutao da će Albanci od sutra da im naplaćuju i seku struju i na taj način ih ucenjuju i pritiskaju“.

Jedina reakcija, navodi Đorđević, bili su konstantni medijski napadi na njega i njegov pokret, zbog toga što se, kako kaže „drznuo da obavesti srpsku javnost o ovom činu izdaje“.
„I to čak nije smeo da uradi sam Vučić, koji se u prethodnih deset dana sakrio u mišju rupu, nego je slao svoje pijune i poslušnike“, zaključuje lider Oslobođenja.

(SRBIN.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …