Home / TEMA DANA / ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ POTPISAO 48 SPORAZUMA SA TZV. KOSOVOM- NEKA IH POKAŽE JAVNO AKO SME

ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ POTPISAO 48 SPORAZUMA SA TZV. KOSOVOM- NEKA IH POKAŽE JAVNO AKO SME

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je kritikovao izjave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je juče rekao „da je Srbija ispunila sve iz pregovora sa Kosovom“ i da je potrebno „nalaženje na pola puta i kompromisno rešenje“.

Đorđević je podsetio da je ovo prvi put da se direktor Kancelarije pojavljuje u javnosti još od sredine decembra, kada je energetski sistem na severu Kosova predat na upravljanje Prištini. Od tada se, kako kaže, „Petković zavukao u mišju rupu i izbegao da javnosti odgovara u vezi tog skandala“.

Lider Oslobođenja ukazuje da je „nalaženje na pola puta“ u vezi sa suverenitetom i teritorijom na granici krivičnog dela:

„Krivični zakonik u članovima 306. i 307. jasno kaže da je pokušaj otcepljenja ili priznanje okupacije dela teritorije Republike Srbije kažnjivo zatvorom. Zbog toga je grupa uglednih profesora prava pre nekog vremena podnela krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića“.

„Uostalom, neka se Petković i njegov šef Vučić dogovore šta pričaju, pošto su pre malo više od mesec dana govorili da ništa nisu potpisali i da Srbija ništa nije predala, a Petković sada navodi da je potpisano čak 48 sporazuma i da je sa srpske strane sve iz tih sporazuma ispunjeno“, kaže Mlađan Đorđević.

On podvlači da je građanima Srbije jasno da je režim u Beogradu sve ispunio, jer je „tzv. Kosovu predata i policija i carina i pravosuđe i telekomunikacije i energetika“ i dodaje: „Ko zna šta je Vučić sve predao Albancima i šta se još nalazi u tih 48 sporazuma, pošto se mnogi od njih kriju od javnosti“.

Đorđević je pozvao da se svih 48 sporazuma stavi na uvid javnosti, te naglasio da će pokret Oslobođenje nakon pada režima insistirati na poništavanju svih dogovora sa ilegalnim vlastima u Prištini.

(Politikon.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …