Home / TEMA DANA / „ĐUKANOVIĆ NEĆE DOZVOLITI MIRNU TRANZICIJU VLASTI, ŽIVOT MU JE UGROŽEN- EVO ŠTA SE SPREMA..“

„ĐUKANOVIĆ NEĆE DOZVOLITI MIRNU TRANZICIJU VLASTI, ŽIVOT MU JE UGROŽEN- EVO ŠTA SE SPREMA..“

Predsednik “Atlas grupe“ Duško Knežević razgovarao je preko Skajpa sa studentima Univerziteta Mediteran, čiji je predsednik, prenosi “Sputnjik”.

On je kazao da Đukanović neće dozvoliti mirnu tranziciju vlasti, da mu je život ugrožen, te da Crnu Goru sada čeka velika i ozbiljna kriza.

“Familija Đukanović je zaslužila da pravda stigne na njihova vrata, da plate sve što su uradili za proteklih 30 godina. Studenti moraju da shvate da se o njima radi, o njihovoj budućnosti. Ako treba sada neki novi Blažo Đukanović da dođe i da vlada njima narednih trideset godina, onda za njih nema mesta u Crnoj Gori“, naglasio je Knežević.

Na pitanje studenta Lazara Prelevića koliko treba vremena da se Crna Gora ekonomski oporavi, on je kazao da je država ekonomski potpuno razrušena, da nema vladavine prava, da se u Crnoj Gori vode montirani procesi, podsetio na hapšenje vozača “Atlas grupe“, kao i na iskaz Saše Sinđelića, koji je sinoć priznao da je proces za državni udar montiran.

On je ukazao na činjenicu da je režim i Đukanović i te kako uzdrman i da brojne afere koje potresaju Crnu Goru izlaze na videlo, te izrazio očekivanje da će Crna Gora ući u jednu veliku krizu, jer Đukanović neće mirnu tranziciju vlasti.

“Đukanović je u velikoj panici i lošoj situaciji jer se svaki dan razotkriva ta njegova hobotnica i isplivavaju afere koje su lično vezane za njega i njegovu porodicu. Procena ljudi koji se bave sa tim je da Đukanović neće baš tako lako na proteste odgovoriti. Zato zapadne sile i zapadna demokratija očekuju od premijera Markovića da koristi svoja ustavna ovlašćenja i ne dozvoli da dođe dođe do zloupotreba i nemilih scena kao što smo imali u prošlosti“, kazao je Knežević.

Knežević je takođe ocenio da Crnu Goru sada očekuje jedna velika i ozbiljna kriza.

“Moj život je ugrožen, prate me razne službe i razne kriminalne grupe, tako da znate koliki je rizik i da su sve karte na stolu što se tiče dešavanja u Crnoj Gori“, otvoren je bio Knežević, dodavši da međunarodna zajednica sve to prati, ali i da jaka mafijaška klika stoji iza Đukanovića, te da su njihovi interesi ugroženi.

Knežević je s toga zaključio da bi bilo bi dobro da se sve završi mirnim putem, da se u parlamentu izglasa odluka o formiranju tehničke vlade, što bi, kako kaže, stvorilo uslove da se ide u jednu novu demokratsku Crnu Goru.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …