Home / TEMA DANA / Đulijani: Ako svrgnu Trampa, kao što to spremaju, u Americi će početi građanski rat!

Đulijani: Ako svrgnu Trampa, kao što to spremaju, u Americi će početi građanski rat!

Donald Tramp poručio je sunarodnicima – čak i onima koji ga ne vole – da će svi da budu vrlo siromašni ako dođe do njegovog impičmenta.

Pritom je upozorio da će i same spekulacije o njegovom odstranjivanju od vlasti naneti veliku štetu američkoj ekonomiji.

Dodao je: „To bi urušilo berze i svi bi bili veoma siromašni. Ne znam zašto biste smenili nekog ko radi odličan posao?!“

Tramp je ovako odgovorio na pitanje smatra li da će demokrate pokušati da ga smene ako najesen steknu kontrolu nad Kongresom SAD.

Nimalo neočekivano, Amerikancima se na povodom namere demokrata  da pokrenu proceduru impičemnta obratio i Trampovpravni zastupnik – bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani. I, nimalo slučajno: otišao je još dalje.

On je – u intervjuu britanskom telekanalu Sky News doslovno rekao:

„Američki narod će ustati u slučaju impičmenta Donaldu Trampu. Jer, za impičment nema nikakvog osnova. Za to nije dovoljno ni ono što je govorio predsednikov bivši advokat Majkl Koen (plaćanje Trampovim bivšim ljubavnicama da o tome ćute). Trampu se može prirediti impičment samo iz političkih razloga, a protiv toga će se američki narod dići na ustanak“.

U Sjedinjenim Državama je procedura impičmenta bila pokretana tri puta: 1868. protiv predsednika SAD Endrju Džonsona (pod optužbom da je nezakonito smenio ministra odbrane) , 1998—1999. protiv Bila Klintona (za lažno sv edočenje i ometanje pravosuđa)

Ričard Nikson je 1974- podneo ostavku pre nego što je počeo deo procedute u Senatu SAD.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …