Home / TEMA DANA / DR JOVANA STOJKOVIĆ UPUTILA DRAMATIČAN APEL: JAVITE SE DA SPREČIMO BEZAKONJE I OTIMANJE DECE (VIDEO)

DR JOVANA STOJKOVIĆ UPUTILA DRAMATIČAN APEL: JAVITE SE DA SPREČIMO BEZAKONJE I OTIMANJE DECE (VIDEO)

Dr Jovana Stojković se oglasila povodom najave državnih organa da će jedna od mera odbijanja vakcinacije biti i oduzimanje dece od građana Srbije.

Jovana se prvenstveno osvrće na tekstove u “Večernjim novostima” OVDE i Politici u kojima najavljuju obračun države sa roditeljima koji nisu vakcinisali decu.

Najave se odnose na namere države da će oduzetu decu neko drugi odvoditi na vakcinaciju a možda ih posle toga neće vraćati.

Pozvala sam vas da vidimo kako da stanemo na put tom zlu i tirjanstvu, obzirom da smo većinu pravnih postupaka iscrpeli o čemu ću vas ukratko obavestiti, izlaže Jovana.

Roditelji okrupljeni u nekoliko udruženja u poslednje 3 godine su uradili neke pravne postupke pa vam navodimo šta je irađeno da biste znali i da se ne biste vraćali na to.

2016 godine se donosi taj nesrećni Zakon, član 32, koji kaže da niko ne može da odbije vakcinaciju i da nije potrebna saglasnost roditelja za vakcinaciju.

Mnogi ljudi čak i profesori i lekari su bili iznenađeni kada sam im to rekla. Većina javnosti nije upoznata da ima ovih problema i da postoji ovaj zakon.

Problem je novi zakon koji vas lišava osnovnog ljudskog, osnovnog medicinskog prava da odbijete neku intervenciju.

Šta ovaj član Zakona pobija? Pobija ga član 25 Ustava Srbije o nepovredivosti fizičkog integriteta koji kaže da vam niko ne može oteti dete i odvesti ga na prisilnu vakcinaciju.

Novi zakon krši i član 24 Ustava koji vam daje pravo na život jer od vakcine možete i da umrete.

Novi Zakon krši i međunarodnu konvenciju koju je Srbija potpisala a koja kaže da je interes pojedinca uvek iznad interesa društva pa i u pitanju vakcinacije.

I Zakon o pravima pacijenata koji je usklađen sa EU kaže da svaki pacijent mora da da saglasnost obzirom da je vakcinacija invazivna mera jer vam se ulazi u telo iglom.

Država vrši povredu vašeg tela na silu.

Udruženja “Inicijativa Nova” (http://vakcinainfo.org/) i “Pravo na izbor građana” bave se slobodnim izborom pri vakcinaciji. To su registrovana udruženja građana u APR za razliku od drugih koja nisu, sa ciljevima koji su u skladu sa Ustavom Srbije i koji su legitimno prihvaćeni od ove države.

Ova udruženja su podnela predloge izmene zakona Skupštini pre 2 godine na šta država nije reagovala. Takođe je predato i više inicijativa ocene ustavnosti. Ustavni sud je u malom sastavu odbio da uopšte razmatra inicijativu uz obrazloženje na 10 strana iako to rade sa mnogo kraćim objašnjenjem.

Ustavni sud je opet politički odreagovao i nije ocenio ustavnost kao naprimer za Briselski sporazum i druge stvari i odbio je ocenu ove inicijative.

Ova udruženja su podnela i peticiju Narodnoj Skupštini sa 10.000 potpisa sa zahtevom za izmenu Zakona na šta je nedavno stigao odgovor.

Predsednik odbora za ustavna pitanja Đorđe Komlenski odgovara da su peticiju dostavili Odboru za zdravlje.

Ne vidim razlog zašto Odbor za ustavna pitanja ne bi razmatrao nešto što se tiče Ustava tako da je ovo prebacivanje vrućeg krompira na teren Odbora za zdravlje.

Videćemo šta će se ovde dalje desiti.

Naša društva su organizovala javne rasprave o ovim pitanjima za zagovornike obavezne i neobavezne vakcinacije. Na brojnim tribinama smo stalno pozivali kolege i zagovornike obavezne vakcinacije. Oni su se pojavili jednom ili dva puta i od tada se ne odazivaju na pozive.

Od tada su odlučili da izvrše medijsku cenzuru i satanizaciju registrovanih udruženja građana i da na taj način proguraju ovaj neustavni zakon i bezakonje koje je iz njega usledilo a to je OTIMANJE DECE koje oni najavljuju.

Pored ovih aktivnosti udruženje “Inicijativa Nova” je podnelo i tužbu Strazburu. To je zadnja stepenica u Evropskom sudu za ljudska prava i po njoj će se postupati u narednom periodu.

Mi smo to vreme kao pojedinci i udruženje komunicirali sa institucijama, dakle nismo stanovništvo “sablažnjavali” po trgovima.

Državne institucije kao što je “Batut” nam je dalo informacije koje su vrlo bitne za ovo pitanje i koje se ne čuju na mejnstrim medijima a to je da u Srbiji ne postoji odgovorno lice ni institut koji garantuju efikasnost i bezbednost vakcina.

Agencija za lekove i medicinska sredstva na moju inicijativu da nam dostavi studije na osnovu kojih su vakcine uvežene i odobrene u ovoj zemlji, dobila sam odgovor da je to službena tajna i da ne mogu da dostave te dokumente ali da imamo poverenika za informacije od javnog značaja kome sam se ja žalila i koji je doneo skoro rešenje da se poništava rešenje Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i da se predmet vraća na ponovni postupak te mi očekujemo na koji način informacija od najvažnijeg mogućeg značaja a to je “šta se ubrizgava deci i građanima i koje studije su to potvrdile i odobrile i zašto je to službena tajna”.

Dakle, poverenik se sa tim ne slaže i ja se nadam da ćemo uskoro videti šta se tu zapravo dešava.

Takođe od Batuta smo saznali da se neželjena dejstva ne prijavljuju da lekari nisu stimulisani da ako vam se nešto desi zbog vakcinacije to prijave ali su vrlo stimulisani da vas prijave Centru za socijalni rad da vas prijave sanitarnom inspektoru i da vas tako kazne sa 100.000 dinara, i sutra će biti vrlo motivisani da se otimaju deca kao što su najavili jer znamo da im za vratom sedi Zdravstvena inspekcija i koliko smo čuli jednoj doktorki koja je izdala potvrdu da nevakcinisano dete može da ide u školu preti se otkazom.

Protivno svim zakonima nije dovoljno da li je dete sposobno za školu nego i da li je vakcinisano.

“Zahtev za informisanjem” podneli su mnogi roditelji u mnogim Domovima zdravlja zvanično u formi dokumenta i dobili su isto tako zvaničan odgovor da se u Srbiji ne zna šta sve vakcine sadrže i šta izazivaju, ko garantuje bezbednost, sa tvrdnjom da one samo sprovode zakon.

Zbog svega toga sada se vrši napad na zdrav razum i najavljuju mere oduzimanja dece i predavanje privremenim starateljima pod formulacijom da to rade zbog nesavesnih roditelja.

Jovana pita da li su to nesavesni roditelji svi oni koji se preganjaju sa institucijama tražeći da im se odgovori šta sadrže vakcine i koje bolesti izazivaju, koji su rizici za dete i ko odgovara za štetne posledice.

Da li su nesavesni roditelji oni koji ne znaju ništa o tome i vode dete na vakcinaciju na časnu reč.

O čemu se tu radi možemo sami da shvatimo ako imamo 2 grama mozga.

U stranoj literaturi se dokumentovano tvrdi da su skeptici u vezi sa vakcinama visoko obrazovani ljudi, visokog socijalnog statusa.

Pošto na sva naša pitanja nisu mogli da odgovore oni su se odlučili na represiju, na medijsku cenzuru, na linč, na sudski progon imene lično kao i na postupak na oduzimanje moje licence što je u toku.

Prošlo je 8 dana a Lekarska komora ne odgovara na žalbu, pa ćemo videti šta će da se desi.

Uz to primenjuju i silu komunalne policije, centara za socijalni rad koji bi trebali da nam otimaju decu, da ih sačekuju posle škole i da ih “brižnijim starateljima” za pare ili sendvič a onda će ih vakcinisati.

Da li ćemo mi to dozvoliti ostaje da se vidi.

Ja predlažem da organizujemo neprekidne proteste ispred Ministarstva zdravlja, da apsolutno tražimo ostavku ministra zdravlja Linčara, ministra Šarčevića, ako treba i ministra Đorđevića čije će ministarstvo da sprovodi sve ovo.

Tražim od vas da se javite da vidimo ko je spreman da organizujemo dežurstva koja će neprestano stajati ispred njihovih ministarstava i tražiti da se mi kao građani iz legalnih udruženja i roditelji dece koja treba da žive u ovoj zemlji prime na razgovor te da se ova situacija konačno reši na način koji je Ustavom zagarantovan a to je da niko u ovoj zemlji ne može da našu decu povređuje fizički bez naše dozvole.

Javite se da vidimo koliko je vas psremno na to. Ja i moja porodica kao i moji najbliži prijatelji ćemo sigurno ići. Hajde da vidimo koliko nas ima i da li možemo da se organizujemo da izvršimo tu vrstu pririska jer je pravni sistem Srbije apsolutno zatvoren za sve to.

Ako i to ne upali postoji idruga opcija a o njoj ćemo pričati u nekom drugom momentu.

Razmislite o svemu ovome pa mi se javite.

Pogledajte video:

Dr Jovana Stojković

http://vakcinainfo.org/

Check Also

Dr NESTOROVIĆ PONOVO ŠOKIRA: „SZO NEMA POJMA, NEĆE BITI DRUGOG TALASA VIRUSA! JA SAM IMAO KORONU!“

Svetska zdravstvena organizacija od vikenda se oglasila dva puta najavljujući drugi talas novog korona virusa, …