Home / TEMA DANA / DR KOMAZEC: GOTOVI SMO, SRBIJA JE U STADIJUMU FINANSIJSKOG SLOMA! (VIDEO)

DR KOMAZEC: GOTOVI SMO, SRBIJA JE U STADIJUMU FINANSIJSKOG SLOMA! (VIDEO)

– Svakom je postalo jasno da je primenjeni neoliberalni i monetaristički model doživeo svoj potpuni slom. Nalazimo se već deceniju u dubokoj platnoj, finansijskoj i moralnoj krizi, koja se samo produbljuje i produžava. Krizu i finansijski slom privrede prati i kriza institucija države, ovo je tokom zasedanja Foruma univerzitetskih profesora u Institutu društvenih nauka u Beogradu, na tribini pod nazivom, „Slom ekonomije u novoj proizvodnoj krizi i povratak depresije”, rekao profesor i doktor ekonomskih nauka, Slobodan Komazec govoreći o trenutnoj ekonomsko-privrednoj situaciji u Srbiji.

A onda je, između ostalog i dodao:

– Stranke na vlasti ne vide i ne nude izlaz iz krize sa svojim brojnim parcijalnim „reformama“. Sve se bave samo sobom, uz velika, nikada ostvarena obećanja naciji, posebno pred izbore. Uvedena je varijanta divljačkog i pljačkaškog kapitalizma. Osvajanjem vlasti stranke bahato troše i rasipaju državni (naš) novac i naše strpljenje i poverenje. Političari uglavnom štite interese najbogatijih, od kojih finansijski zavise, a demagoški se trude da velikim obećanjima, zavedu mase i osvoje vlast i zavladaju u javnim preduzećima koja doslovno uništavaju i dodatno pljačkaju. Treba do temelja objektivno otkriti dramatično stanje države, privrede i nacije, otkriti dubinu krize i faktore produbljavanja ove kompleksne krize.

Ovo iz razloga što su ekonomski i finansijski sistem u stadijumu sloma i gotovo izvesnog bankrota države Srbije, tvrdi dr Slobodan Komazec.

A šta je u vezi ove teme, na spomenutoj tribini rekao dr Komazec, pogledajte u video prilogu:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …