Home / TEMA DANA / DRAGAŠ: KRIJU DA JE STANJE U EKONOMIJI VRLO LOŠE, EVO ŠTA SE DEŠAVA.. (VIDEO)

DRAGAŠ: KRIJU DA JE STANJE U EKONOMIJI VRLO LOŠE, EVO ŠTA SE DEŠAVA.. (VIDEO)

Na ju tub kanalu Centar koji vodi Dejan Zlatanović, startovala je nova emisija Razgovori sa Draganom (dr Draganom Petrovićem), a prvi gost je bio ekonomista Branko Dragaš.

Dragaš je najveći deo emisije govorio o stanju u ekonomiji Srbije, koje je daleko od dobrog, zapravo vrlo loše. Stanje budžeta, forsiranje stranog kapitala u Srbiji, krah domaćeg bankarstva i industrije, spor rasta u poljoprivredi i tercijalnom sektoru, su osnovne odlike srpske privrede danas.

To se izuzetno loše odražava na standard stanovništva i demografski krah, dodatno socijalno raslojavanje, povećanje spoljnog i javnog duga, rasprodaju preostalih strateških državnih privrednih resursa…

Mediji koji su pod kontrolom, daju nepreciznu i nerelanu sliku stanja ekonomije, što građani najviše osete na sopstvenoj koži u svakodnevnom životu. Alternativa ovom koncptu postoji i Dragaš ga je ukratko u najvažnijim crtama predstavio.

Deo pitanja se odnosio na međunarodnu ekonomsku situaciju, gde sve više država, naročito one koje su suverene, napušta neoliberalni koncept, i prelazi na neki od oblika neokejnzijanskog modela, koji daje akcenat na većoj zaposlenosti i privrednom rastu.

Dragaš je u razgovoru sa Petrovićem podvukao značaj da se na svaki način izbegne tzv. pravno obavezujući sporazum, kroz tzv. „razgraničenje sa Kosovom“ što bi bio suicid države Srbije i srpskog naroda, odnosno prva zemlja u svetu koja se dobrovoljno odrekla važnog dela svoje teritorije, koje je u isto vreme i naše duhovno središte.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …