Home / TEMA DANA / DRAMATIČNA SITUACIJA! AMERIČKI RAZARAČ DONALD KUK UPLOVIO U CRNO MORE, A ONDA SU SE POJAVILI RUSI ! (VIDEO)

DRAMATIČNA SITUACIJA! AMERIČKI RAZARAČ DONALD KUK UPLOVIO U CRNO MORE, A ONDA SU SE POJAVILI RUSI ! (VIDEO)

Američki razarač Donald Kuk, koji pripada Šestoj floti, ušao je ponovo u Crno more, u momentu kada NATO najavljuje jačanje svog prisustva u tim strateški važnim vodama.

Američki ratni brod načičkan američkim dirigovanim naoružanjem ušao je kroz Bosfor, ali sačekalo ga je ne baš prijatno iznenađenje – dva ruska ratna broda iz sastava Crnomorske ratne flote. Mali raketni brod velikih mogućnosti “Orehovo-Zuevo” i izviđački brod “Ivan Hrus”.

Ovo je potvrdio i ruski Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

Ruski mali raketni brodovi klase kojoj pripada i “Orehovo-Zuevo” potpuno je u stanju da uništi svaki američki razarač.

Prethodno je komanda Ratne mornarice SAD objavila da je raketni razarač Donald Kuk uputila u Crno more radi “jačanja bezbednosti na Crnom moru, učvršćivanja regionalne stabilnosti i podizanja borbene gotovosti i i vojno-pomorskog potencijala NATO u regionu”.

Donald Kuk je u Crno more stigao iz španske luke Rota. To je drugi put od Nove godine, prethodno je ušao 26-og januara. Prema konvenciji utvrđenoj u Montreu, vojni brodovi “trećih zemalja” u Crnom moru mogu boraviti najviše tri nedelje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Check Also

DR MIROVIĆ: ISTINA O HAOSU U CRNOJ GORI- SLEDI EPILOG KOJI NIKO NE OČEKUJE! (VIDEO)

Gost medijskih kuća „Centar”, i „Srbin.info”, u emisiji „Intervju”, bio je profesor Pravnog fakulteta Prištinskog …