Home / TEMA DANA / DRAMATIČNO SAOPŠTENJE OPOZICIJE: NEĆEMO PRIZNATI IZBORE, A NI FORMIRANE ORGANE- VUČIĆ SPREMA DRŽAVNI UDAR

DRAMATIČNO SAOPŠTENJE OPOZICIJE: NEĆEMO PRIZNATI IZBORE, A NI FORMIRANE ORGANE- VUČIĆ SPREMA DRŽAVNI UDAR

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “neće dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora” pokazuje “svu težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi”.

U saopštenju SzS-a se navodi da izbori koje vlast organizuje poslednjih sedam godina “nisu izbori” i da će “izbori zaista biti izbori” samo ako se sprovedu preporuke i zaključci Stručnog tima “Jedan od pet miliona”.

“U suprotnom, to ne bi bili izbori i rezultate toga čina nećemo priznati, a ni organe formirane na osnovu takve manipulacije”, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da bi sprovodjenje izbora mimo Ustava i zakona i formiranje vlasti na osnovu takvih izbora predstavljalo “državni udar”.

SzS je poručio vlastima da “pre nego što se upuste u takav posao, sagledaju njegove posledice”.

Jedan od pet miliona: Nema dijaloga dok se ne usvoje 42 tačke Stručnog tima

Jedan od organizatora protesta Jedan od pet miliona Srdjan Marković izjavio je danas da sastanak vlasti i dela opozicije nisu bili pregovori i da dijaloga nema dok se ne usvoje 42 tačke Stručnog tima protesta.

“Svaka strana je iznela svoje stavove, a opozicija je branila preporuke stručnog tima. Četrdeset i dve tačke stručnog tima jesu crvena linija i osnova. Ništa manje od toga ne pristajemo i bez toga imamo samo bojkot”, rekao je Marković za N1, navodi se u saopštenju Jedan od pet miliona.

Dodao je da je taj sastanak bio “svojevrsno iznenadjenje zato što niko nije jasno naznačio o čemu se radi”.

Marković je naveo da je diskusija normalna, ali da opozicija “ne sme da pristaje ni na šta van tačaka Sporazuma sa narodom i 42 preporuke stručnog tima protesta”.

Ocenio je da dijalog samo nešto što je vlast uradila zbog pritiska bojkota i pritiska protesta.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …