Home / TEMA DANA / DRAMATIČNO SAOPŠTENJE OPOZICIJE: NEĆEMO PRIZNATI IZBORE, A NI FORMIRANE ORGANE- VUČIĆ SPREMA DRŽAVNI UDAR

DRAMATIČNO SAOPŠTENJE OPOZICIJE: NEĆEMO PRIZNATI IZBORE, A NI FORMIRANE ORGANE- VUČIĆ SPREMA DRŽAVNI UDAR

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “neće dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora” pokazuje “svu težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi”.

U saopštenju SzS-a se navodi da izbori koje vlast organizuje poslednjih sedam godina “nisu izbori” i da će “izbori zaista biti izbori” samo ako se sprovedu preporuke i zaključci Stručnog tima “Jedan od pet miliona”.

“U suprotnom, to ne bi bili izbori i rezultate toga čina nećemo priznati, a ni organe formirane na osnovu takve manipulacije”, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da bi sprovodjenje izbora mimo Ustava i zakona i formiranje vlasti na osnovu takvih izbora predstavljalo “državni udar”.

SzS je poručio vlastima da “pre nego što se upuste u takav posao, sagledaju njegove posledice”.

Jedan od pet miliona: Nema dijaloga dok se ne usvoje 42 tačke Stručnog tima

Jedan od organizatora protesta Jedan od pet miliona Srdjan Marković izjavio je danas da sastanak vlasti i dela opozicije nisu bili pregovori i da dijaloga nema dok se ne usvoje 42 tačke Stručnog tima protesta.

“Svaka strana je iznela svoje stavove, a opozicija je branila preporuke stručnog tima. Četrdeset i dve tačke stručnog tima jesu crvena linija i osnova. Ništa manje od toga ne pristajemo i bez toga imamo samo bojkot”, rekao je Marković za N1, navodi se u saopštenju Jedan od pet miliona.

Dodao je da je taj sastanak bio “svojevrsno iznenadjenje zato što niko nije jasno naznačio o čemu se radi”.

Marković je naveo da je diskusija normalna, ali da opozicija “ne sme da pristaje ni na šta van tačaka Sporazuma sa narodom i 42 preporuke stručnog tima protesta”.

Ocenio je da dijalog samo nešto što je vlast uradila zbog pritiska bojkota i pritiska protesta.

(Beta)

Check Also

„KORONU SU NAMESTILI NOVAKU IZ STRAHA DA SE NARODI NA BALKANU NE BI SLOŽILI..“

Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja. Čuveni …