Home / TEMA DANA / Dugin otkriva zašto u Evropi počinje građanski rat i zašto su mete napada Nemačka i Francuska..

Dugin otkriva zašto u Evropi počinje građanski rat i zašto su mete napada Nemačka i Francuska..

duginPiše: Aleksandar Dugin
Poslednjih nekoliko dana u Evropi, i što je najvažnije, u Francuskoj i Nemačkoj jedno za drugim, sledili su: teroristički napad, masakr, eksplozija, bombaš samoubica, pucnjava, talačka kriza.

Terorista je 14. jula u Nici ubio više od 80 ljudi kamionom. Avganistanac naoružan sekirom je 18. jula u Bavarskoj napao putnike u vozu. Pre nedelju dana, osamnaestogodišnjak je otvorio vatru u Mekdonaldu u tržnom centru i ubio 9, a ranio 35 ljudi, uglavnom tinejdžere turskog i albanskog porekla.

Petneaestogodišnjak, saučesnik minhenskog stelca je planirao napad u Štutgartu. Izbeglica iz Sirije je 24. jula je u kebab restoranu mačetom usmrtio trudnu konobaricu iz Poljske. Gotovo istovremeno se dogodio još jedan napad u Nemačkoj tog dana, u Ansbahu, kada je povređeno 12 ljudi.

Dvoje terorista arapskog porekla, koji su se zakleli na vernost Daešu, je 26. jula izvršilo napad na crkvu u Sent-Etjen-di-Ruvreju, na severu Francuske, a sveštenika brutalno ubili. Nepoznata osoba je 27. jula pucala u tržnom centru u Švedskoj. Istog dana, u bavarskom gradu Cirndorfu, nepoznate osobe su detonirale eksplozivnu napravu u blizini kancelarije za migrantska i izbeglička pitanja.

Šta se to događa u Evropi? A, u stvari je sve obo bilo prilično predvidivo. Evropa se neumitno približava građanskom ratu. Šta je suština tog rata? Da bismo razumeli, potrebno je obratiti pažnju na dve glavne sile koje omogućavaju ovaj rat i postaju njegova osnova.

S jedne strane, to su horde migranata sa Bliskog istoka i iz Severne Afrike. Sa druge strane su evropski nacionalisti, čiji uticaj i rešenost rastu srazmerno porastu broja migranata. I, evo jednačine: što više migranata, više nacionalista; što više migrantskog nasilja, histeričniji i okrutniji će biti odgovor nacionalista.

I, najvažnije: za spas Evrope, ili barem za uspostavljanje ravnoteže u trenutnoj situaciji, svaka mentalno zdrava evropska vlada treba odmah da zaustavi imigraciju. Situacija je sada kritičn, nakon svega. Ali, ono što vidimo je da evropske vođe samo neprestano ponavljaju da je ”većina migranata dobra i drugačija” i da je potrebno “više tolerancije”. Nemački kancelar Angela Merkel je 28. jula izjavila da neće biti promene imigrantske politike.

Džordž Soroš i američki političari se ponašaju kao ideolozi porasta migracija i ideolozi velikih sloboda za migrante. Oni pritiskaju Evropu da postane tolerantnija i otvorenija. Kako Evropa sledi Vašington i Soroša, eksplozije i krvavi masakri postaju svakodnevna pojava za moderne Evropljane. Malo po malo, to će dovesti do Evropskog proleća, tačnije do građanskog rata u punom obliku.

Koji su ciljevi onih koji tvrdoglavo povećavaju mogućnosti za opasnost od terorista i porast nasilja u Evropi? Samo im je jedan cilj: da dovedu Evropu do kraja, konačno je unište i da isti krvavi pokolj sa Bliskog istoka prenesu u Evropu.

Još jednom imamo priliku da vidimo omiljeno američko geopolitičko oružje, koje je eksplodiralo arapski svet i već uništilo nekoliko država: Irak, Libiju, Jemen i Siriju. To američko oružje je radikalni islamistički fundamentalizam, salafizam i vahabizam, čiji su propagandni “brend” i “logo” Daeš, Islamska država, Daeš – zabranjeni u Rusiji. Oni su jezgro svakog ekstremističkog delovanja koje izvrše migranti, ili jednostavno to pripišu sebi, jer im to poboljšava imidž.

Ali, iste te sile stoje iza evropskig nacionalista, posebno iza njihovih ekstrema, neo-nacista i ksenofobnih varijanti nacionalizma. Setimo se Brejvika, čiji je sledbenik nedavno u Minhenu pokušao da ubija. Takvi ekstrmni neo-nacisti su okrenuti ka Sjedinjenim državama i Izraelu, a patroni su im obaveštajne službe ovih država.

Tako je Evropa stešnjena sa dve strane, ali od strane jednog te istog organizatora. S jedne strane, Vašington i Soroš potpiruju imigraciju i ekstremiste iz inostranstva koji pripadaju Daešu, a sa druge strane, podržavaju ekstremnu desnicu i huškaju ih i protiv migranata i protiv američkog neprijatelja: Rusije. Ovaj scenario je već bio korišćen na ukrajinskim nacistima iz Desnog sektora, koji je u Rusiji zabranjen kao i Daeš.

Da obratimo pažnju i na geografiju ovih napada: Francuska, Nemačka, Nemačka, Francuska, Nemačka, tačka. Zašto u ovim zemljama? Jer, nakon Bregzita, Evropa ima priliku da se nekako odvoji od američke kontrole koja je davi, i onda kao i uvek, dva stuba kontinentalne Evrope, prave Evrope ostaju Fracuska i Nemačka, koje su pod najmanjom kontrolom anglo-saksonske dominacije.

Sada su na crnoj listi Vašingtona. Kao što Džon Keri obično kaže “mehanizam je pokrenut”.Ovog puta, mehanizam je građanski rat u Evropi koji je, u sadašnjoj situaciji gotovo neizbežan. Još migranata, još terorističkih napada. I obe stvari samo rastu.

Prijatno, ovo je bila Duginova smernica o predstojećem građanskom ratu u Evropi.

I, da li se ovo može zaustaviti? Možda je prekasno. Ali, u svakom slučaju, jedina šansa za spas je napuštanje Sjedinjenih država i NATO vrtoglavom brzinom. Da li ste spremni? Ako niste, postaćete Libija. Ništa lično.

(Katehon)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …